Tarcza a praca powyzej 80%

• Autor wątku Autor wątku Benitto
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Benitto

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Przychodzę z nietypowymi pytaniami. Od 3 miesięcy dostajemy wynagrodzenie w wysokości 1900-2200 zł- wynik tarczy. Pracujemy od poniedziałku do czwartku. W zeszłym tygodniu kierownik oznajmił, że teraz niektórzy będą MUSIELI chodzić w piątki, nadgodziny, soboty a wynagrodzenie za te godziny zostaną wypłacone w kopercie. Problem leży w tym, że mamy listy obecności i zabronił nam wpisywać tych dni do tej listy. Dwa miesiące temu był przypadek, niektórzy byli na postoju, inni z myślą zarobku chodzili dziennie, bo były obiecywane "mityczne koperty" których do teraz nikt nie widział. I tutaj kilka pytań:
1.Czy mogę się jakoś zabezpieczyć, że on w ogóle to wypłaci? Wkońcu żadnego dowodu nie będę miał, że byłem w pracy.
2.Co jeżeli na zakładzie coś się stanie a teoretycznie nas tam nie powinno być?
3.Czy grozi mi coś za odmowę pracy w tych dniach ? Jakoś za dużo razy były obiecywane jakieś premie, koperty - cisza.

Co to znaczy w kopercie ? na czarno ? oszukując ?

ejtykoles napisał:
Co to znaczy w kopercie ? na czarno ? oszukując ?

Najprawdopodobniej tak. Po prostu nikomu nie mówimy, że jesteśmy, a on pod stołem dodatkowe wynagrodzenie daje. Podobno.

NA forum prawnym pytasz sie o pomoc w oszustwie ? serio ?

Benitto napisał:
Problem leży w tym, że mamy listy obecności i zabronił nam wpisywać tych dni do tej listy.
Nalezy sie z tym nie zgodzić
Zrobić klik aparatem i do PIP , nie mozna otrzymywać wynagrodzenia w kopercie poza listą płac

Powrót