Tauron nakaz przekazany do komornika

• Autor wątku Autor wątku siembis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

siembis

Użytkownik
Odpowiedzi
91
Witam , w 2012 roku sprzedałem mieszkanie. Dzięki informacjom użytkowników tego forum założyłem konto w e-sądzie . Okazało się iż jest nakaz zapłaty z klauzulą wykonalności z 2015 roku przekazany do komornika w Jeleniej Górze. Dług którego domaga się spłaty Tauron jest z 2012 roku. Nadmieniam iż nie mieszkam pod adresem podanym do korespondencji oraz nie poinformowałem Taurona o zmianie miejsca zamieszkania. Czy w tej sytuacji występuje przedawnienie czy też muszę zapłacić .

Zależy czy Tauron zdążył przed przedawnieniem. Z tym że w aktach będziesz widzieć jakie były daty płatności i kiedy był złożony pozew. I czy to po prostu się opłaca. Bo składanie sprzeciwu dla samego sprzeciwu raczej sensu nie ma. W każdym razie sprzeciw można złożyć.

Płatności są z czerwca i lipca 2012 , natomiast postanowienie o nadaniu klauzuli wykonalności jest z sierpnia 2014.

To nie ma szans na przedawnienie. To jest świadczenie okresowe, więc trzy lata.

Według mnie nie ma w sumie po co pytać, bo we wszystkich znanych mi przypadkach robi to Tauron.

no właśnie miałem takie przypadki że właśnie nie tauron..

Pozew wniesiony przez Tauron Sprzedaż sp. zo.o. Kraków i przekazany do komornika z Jeleniej Góry.

Powrót