Tauron OC, lina mocująca spadła na auto.

• Autor wątku Autor wątku n0n1ck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

n0n1ck

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,

nie wiem za bardzo co mogę dalej zrobić. Spadła lina mocująca przewody na slupach między blokami na mój samochód. Była policja, zrobiła zdjęcia itd itp. Wysłałem pismo do Taurona z prośbą o odszkodowanie, porysowane było 5 elementów auta ( dach, lewe i prawe nadkole, tylny zderzak i szyba ). Odezwało się PZU z OC korporacyjnego, przyjechał rzeczoznawca, porobił zdjęcia i jakie było moje zaskoczenie kiedy otrzymałem pismo.

"Informujemy, że po rozpatrzeniu zgłoszonych roszczeń nie może zostać przyznane przez PZU SA[...] Wartość franszyzy redukcyjnej w umowie ubezpieczenia nr ... określono na
kwotę 5000 zł.[...] Jak wynika z dokonanych ustaleń w wyniku zerwania przewodów oświetleniowych w .... przy ul. .... doszło do uszkodzenia należącego do Pana pojazdu Honda. Na podstawie sporządzonego w trakcie oględzin kosztorysu oszacowano koszt jego naprawy na kwotę 2831 zł 42/100 brutto. Ponieważ wartość wyliczonego odszkodowania, nie przekracza kwoty franszyzy redukcyjnej, nie znajdujemy podstaw do realizacji roszczeń odszkodowawczych.

Proszę o pomoc, bo nie wiem czy pisać pismo do Tauron o zwrócenie tej kwoty, czy składać reklamacje do PZU ale to pewnie nic nie da bo mają taką umowę z nie inną z Tauronem.

Z góry dziękuje za pomoc.

Dziękuję bardzo za pomoc.

Powrót