Tax Office i IR (eliss help )

• Autor wątku Autor wątku luiza_25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

luiza_25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam pytanie o podatek dochodowy...pracuje w anglii, pracodawca placi skladki i wszystko jest jak najbardziej legalne
Chce pomoc czlonkowi rodziny w prowadzeniu dzialalnosci w Polsce, chodzi o to ze bede kupowal uzywany i nowy towar (ebay i sklepy fizyczne) i odsprzedam go czlonkowi rodziny na podstawie umowy kupna/sprzedazy pomiedzy mna-sprzedajacy a czlonkiem rodziny-kupujacym poniewaz on taka potrzebuje aby zaewidencjonowac towar w Polsce, ja nie bede mial z tego zadnego zysku, sprzedaje po cenie jakiej zakupilem i wyjde na 0, zastanawia mnie czy Tax Office musi o tym wiedziec, czy musze zarejestrowac dzialanosc w anglii?
Proceder bedzie powtarzany conajmniej raz w miesiacu a wartosc towaru to okolo 800 funtow miesiecznie.
Eliss, czy ty kiedys (okolo 2lata temu) nie bylas zarejestrowana na forum "polacy w north-east" ???? Pamietam ze byl ktos taki i tez mial duza wiedze jak ty tutaj :)
Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Byc moze to ja. Co do rejstracji dzialalnosci i podatkow, to masz obowiazek zarejstrowac sie i oplacac podatki jezeli czerpiesz z tego dochod.

Powrót