tbs-bezpodstawne wezwania do zaplaty

• Autor wątku Autor wątku dorte
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dorte

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Mam problem z instytucją tbs,nie zalegam z oplatami.,mam rachunki na oplate czynszu.Natomiast ta banda wysyla pisma typu ze zalegam jakies 400 zl nie wiadomo za co ,nie jest napisane i starszy wypowiedzeniem umowy.Ponoc niezapalcony czynsz przez 2 miesiace skutkuje takim postepowaniem.Gdzie napisac na nich skargę za bezprawne dzialania,i jakie podjac kroki ..bo to juz jest skandal.Napisalam pismo,gdzie oczekuje wyjasnienia zaleglosci zero odpwowiedzi.Czy rzecznik kosn.dziala w takich sprawach?

Masz możliwość wybrać się do nich osobiście? Bo to by było chyba najszybsze i najprostsze rozwiązanie.

Dlaczego mam chodzic osobiscie? ..To oni maja burdel,ja mam wszystkie oplaty na psimie.,napisalam do nich pismo ze maja mi napisac z jakiego tytulu jest zaleglosc a wedl prawa maja mi odpisac w ciagu 14 dni..Pytalam kto ma nadzór nad taka instytucja Juz znalazlam.Porady typu ze mam tam isc sa bezsensu!!! Tym bardzeij ze wniosek do sadu to 3 miesiace nieoplacenie czynszu a nie wysylanie starszaków bezprawnych

Więc zamiast załatwić sprawę od ręki wolisz okrężną, czasochłonną drogę która może trochę ciebie potrzymać w niepewności i nerwach. Twój wybór.
Zacytuj przepis który nakazuje im tobie odpowiedzieć w dwa tygodnie. Bo oni tobie wcale nie muszą odpowiadać.

Ostatnia edycja:
Wniosek do sądu o nakaz zapłaty można złożyć nawet o zaległość 1 złotówki jak się komuś chce. Nikt nie ma obowiązku ci na nic odpowiadać. Mniej roszczeniowej postawy. Zadzwonić, porozmawiać, przejść się osobiście i wyjaśnić sprawe, bo może się okazać, że rzeczywiście masz zaległość i bijesz niepotrzebnie piane.

Powrót