TebEdukacja odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku xaw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xaw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam.

W 13.10.16 podpisałam umowę ze szkołą zawodową TebEdukacja, kierunek Terapia zajęciowa (kierunek płatny). Dziś zdecydowałam, że nie podejmę się kierunku i chcę odstąpić od umowy. W sekretariacie w dniu podpisania dostałam inf. po uprzednim zapytaniu (już wtedy się wahałam), że odstąpienie równa się kary.

3. Słuchacz może odstąpić od umowy do dnia 31 sierpnia 2016. Odstąpienie od umowy może nastąpić wyłącznie w formie pisemnej pod rygorem nieważności. W takim przypadku Słuchacz zwolniony jest z wnoszenia opłat. Słuchacz może rozwiązać umowę po dniu 31 sierpnia 2016, na warunkach opisanych w ust 4 i 5 tj:

4. W przypadku rozwiązania przez Słuchacza umowy za wypowiedzeniem przed zakończeniem trwania kształcenia umowa zostaje rozwiązana z dniem skreślenia Słuchacza z listy na koniec danego semestru nauki. Wypowiedzenie umowy musi być złożone w formie pisemnej pod rygorem nieważności.

5. W przypadku rozwiązania przez Słuchacza umowy bez wypowiedzenia przed zakończeniem trwania kształcenia, umowa zostaje rozwiązana z dniem złożenia pisemnej rezygnacji. W takim przypadku w semestrze, w którym nastąpiło rozwiązanie umowy znosi się warunki promocji, o której mowa w Paragraf 5 ust 1 i słuchacz jest zobowiązany do zapłaty na rzecz "NAZWA SZKOLY" czesnego, o którym mowa w par5 ust6. Płatnosci sa naliczane za okres obowiązywania umowy.
Rozwiązanie umowy może nastąpić wyłącznie w formie pisemnej pod rygorem nieważności. ...............

czy jest możliwość odkręcenia tej umowy? Najśmieszniejsze, że podpisana była w październiku a odstąpić można było do końca sierpnia....

POMOCY

Umowa ma to do siebie, że wiąże obie strony. Możesz ją rozwiązać, ale licz się z konsekwencjami w niej zapisanych.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Skąd nam to wiedzieć, jeśli nie znamy treści umowy?
Być może taka operacja nie jest możliwa.

W moim pierwszym poście są inf właśnie z treści umowy.

Powrót