Tele 2 i windykacja - dylemat

• Autor wątku Autor wątku hutterdm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hutterdm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Najpierw opiszę dość skomplikowany przypadek. W lipcu 2005 pozostawiony chwilowo poza wzrokiem najbliższego otoczenia dziadek, cierpiący na ciężkie schorzenie neurogiczne i demencję, podpisał umowę z Tele 2. Babcia zauważyła to nieco za późno, przegnała agentów Tele 2, ale panowie zabrali papiery i poszli. Umowa jednak była zawarta, choć ja jej na oczy nie widziałem. Dziadek zmarł 2 miesiące później w wyniku rzeczonej choroby a babcia rozwiązała umowę z Tele 2. Po 2 latach, to jest w 2007 roku nagle otrzymała rachunek z Tele 2. Zadzwoniliśmy i konsultant stwierdził, że nie była rozwiązana. Tymczasem po rozwiązaniu umowy ktoś z Tele 2 jeszcze do babci dzwonił, ale babcia chciała pozostać przy TP. Rachunek który wtedy dostała opiewał na 10 PLN i został przez nas zapłacony. Po pół roku, w marcu 2008 przyszedł kolejny rachunek na 10 PLN i ponaglenie do zapłaty za poprzedni, który przecież został zapłacony!. Po kilku tygodniach przyszło pismo windykacyjne do babci. Teraz odnalazłem te papiery i zastanawiam jak wyjść z tej sytuacji? Od niedawna dom po dziadkach przeszedł na mnie i brata, a babcia już także nie żyje. Jakie są prawne możliwości najlepszego wyjścia z tej sytuacji? Żadnej kopii umowy z tą szemraną firmą nie widzieliśmy...

Powrót