tele2

• Autor wątku Autor wątku sssara1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sssara1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam
Niewiem czy pisze w dobrym watku za co przepraszam i prosze o ewentualne przeniesienie tematu do odpowiedniego dzialu.

W styczniu 2007r. do mojej babci zadzwonil ktos z tele2 z propozycja przekierowania jej telefony z TPSA do ich firmy.Jak zwykle byl to potok slow.Babcia osoba starsza (83 lata),chora(parkinson) i juz niezbyt sprawna umyslowo,jak twierdzi niewyrazila zgody na propozycje TELE2.Jednak w kwietniu TELE2 przyslalo fakture a niedlugo potem monit,z zadaniem zaplacenia 100zl mimo ze babcia wcale niekorzystala z tych uslug co wyraznie wynikalo z faktury(wykorzystane minuty 0.00).Zadzwonilem do TELE2 z prosba o wyjasnienie sprawy,operator z ktorym rozmawialem stwierdzil ze babcia wyrazila ustnie zgode na proponowana oferte i wg niego jest to wiazace.Po tej rozmowie napisalem jednak odwolanie-reklamacje i ponownie poprosilem o wycofanie sie ze sprawy,gdyz uwazam ze umowa taka powinna zostac zawarta na pismie.Dzial reklamacji potwierdzil odbior mojego pisma i niedlugo potem poproszono mnie o przyslanie pelnomocnictwa do wystepowania w sprawie babci.
Po dlugim okresie ciszy, TELE2 w listopadzie 2007r.ponownie przyslalo bezposrednio na adres babci kolejna fakture i monit z zadaniem zaplaty zaleglej kwoty,koszty upomnienia i oczywiscie straszenie windykacja dlugu z 600 zlotowej emerytury.
Napisalem ponownie o zamkniecie tej sprawy ale obawiam sie czy niemoze dojsc do spelnienia grozb windykacyjnych ze strony TELE2.
Chcialbym poprosic o prawna opinie w powyzszej sprawie.

Niestety w przypadku Tele2 takie działanie nie jest odosobnionym przypadkiem.

Zwróć się do rzecznika konsumentów w swoim mieście/powiecie żeby napisał w imieniu babci o przysłanie mu dowodu zawarcia umowy.

Dziekuje ze informacje.Pozdrawiam.

Powrót