Telefon komorkowy Plus

• Autor wątku Autor wątku Larusia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Larusia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
W roku 2001 czy tez 2002 przestałam opłacac abonament sieci komorkowej Plus...Czyli w zasadzie nie dostosowalam sie do umowy, ktora wtedy podpisalam. Dostawalam jakies listy upominajace sie o zaplate ale z powodu moich ciągłych problemow finansowych nie odpowiadalam na nie..

Dostalam teraz list od komornika, ze teraz on zajmuje sie ta sprawa i bedzie ustalał moj rzekomy majatek zeby moc mi go zajac...

I tu pytanie... Czy moja sprawa nie powinna ulec juz przedawnieniu dawno? Po jakim czasie takie sprawy sie przedawniaja?

Bardzo prosilabym o podpowiedzi i rady a nie o ocenianie mnie za te sytuacje... Takze takim oceniajacym mnie komentarzom z gory serdecznie dziekuje...

komornik pewnie dziala na podstawie jakiegoś tytułu wykonawczego - pewnie nakazu zapłaty i teraz powstaje pytanie czy cos takiego zostało doręczone przez wszczęciem egzekucji? jesli nie to jest szansa uniknąc platności

Przedawnienie samo z siebie nie minie, nie jest uwzględniane z urzędu, trzeba przed Sądem podnieść "zarzut" przedawnienia roszczenia. Otrzymała Pani pismo od komornika, w której na pewno znajduje się informacja na jakiej podstawie działa komornik (tytuł wykonawczy). Czy przed pismem komornika nie otrzymała Pani żadnych informacji z Sądu ?

u mnie jest taka sama sprawa ten sam rok i sieć plus 3 dni temu dostałem pismo od komornika i wiadomosc o zajeciu konta ta sprawa jest z roku 2003 a zgodnie z uchwałą z dnia 07.05.2009.r sygn.III CZP 20 łamane 09 Sad Najwyższy uznał ze przedawniają sie po upływie 3 lat wiec nasze sprawy sa 3 krotnie przedawnione.
a więc pytam co teraz mogę zrobić w tej sytuacji gdzie skierować jakie pismo i co ma być w nim zawarte proszę o odp. na emil rosa.78@o2.pl błagam pozdrawiam rosik78

a nakaz zapłaty pan otrzymał? bo na pewno komornik działa na podstawie jakiegoś tytułu wykonawczego. Jeżeli nie to należy ustalić gdzie został doręczony nakaz zapłaty - a jak pan go nie odebrał to wnieść do Sądu który wydał nakaz wniosek o przywrócenie terminu do wniesienia sprzeciwu, jednocześnie wnosząc sprzeciw z ewentualnym zarzutem przedawnienia - nie spowoduje to zniknięcia długu. Ponadto w sprzeciwie złożyć wniosek o zawieszenie postępowania egzekucyjnego.

dostałem tylko wezwanie od komornika a z sądu nic nie dostałem nawet nie wiedziałem ze jakas rozprawa sie odbyła i co teraz????

rosik78 napisał:
dostałem tylko wezwanie od komornika a z sądu nic nie dostałem nawet nie wiedziałem ze jakas rozprawa sie odbyła i co teraz????
W piśmie od komornika będziesz miał numer sprawy i informacje na jakiej podstawie działa. Jak będziesz znał akta/numer sprawy udaj się do Sądu, poproś o dostęp do akt sprawy (podasz numer sprawy), będziesz wszystko wiedział.

Powrót