Telefon myPhone zakupiony w Rtv-Agd

• Autor wątku Autor wątku Adamkad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adamkad

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam, zakupiłem telefon firmy myPhone hammer axe M LTE. Problem zaczął się po pierwszych dniach bateria która powinna trzymać minimum 3 dni przy intensywnym użytkowaniu, wytrzymuje około 7 godzin przy nie dotykaniu telefonu. Problem był zgłoszony do serwisu powiedzieli że to wada oprogramowania i trzeba wgrać nowszą wersję. Tu zaznaczę że wersja Android 6.0.1. Po wysłaniu telefonu na gwarancję wgrali wersję 6.0 czyli starszą. Jeszcze tak tragicznie że co chwilę wyskakuję komunikat " Aplikacja aktualizacja została zatrzymana". Po kolejnym kontakcie w sprawie wgrania starej wersji która wydłużyła o godzinę żywotność baterii usłyszałem,tylko że nad tym pracują. Następnie serwis zapewnił że do drugiej połowy stycznia ma być aktualizacja naprawiająca baterię lecz do dzisiaj jej nie ma. Odpowiedzi firmy "Prosimy cierpliwie czekać". Sądzę, że po prostu bateria w telefonie ma mniejszą pojemność niż producent podał w specyfikacji. Można jakoś odzyskać pieniądze podpinając się pod niezgodność produktu ze specyfikacją ? Telefon mam już prawie 4 miesiące.

Wydaje się, że w opisanym stanie faktycznym można odstąpić od umowy sprzedaży, korzystając z uprawnienia rękojmi za wady (art. 560 § 1 Kodeksu cywilnego).
Pozdrawiam - d.

Powrót