Telefon na gwarancje 14 dni

• Autor wątku Autor wątku Peihaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Peihaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam. Mam problem. 20.05 oddałem telefon na gwarancje do jednego z serwisów w Poznaniu. Jak sie okazalo serwis nie naprawia tylko posredniczy i wysyla dalej do naprawy. Wysyłka z Poznania do warszawy w ich przypadku trwala prawie 2 tyg(TAK TYLE CZASU LEZAŁ BEZSENSU W pOZNANIU U NICH) dnia 03.06 telefon dotarł do Firmy Regeneris jednak stwierdzili oni ze telefon jest bez brandu a oni naprawiaja tylko telefony mojej marki z plusa i orange. Odesłali go spowrotem do Poznania. Telefon spowrotem do serwisu dotarł w dniu dzisiejszym. Wszystko pokolei wiem bo dzwoniłęm sam i wypytywałem nie miałem ani informacji z serwisu ani od nikogo. Teraz sie okazalo ze musza wysłać do nastepnego serwisu(ccs online) i potrwa to znowu około 2 tyg. Czy w prawie nie jest tak że mają 2 tyg na okreslenie sie czy uwzgledniaja gwarancje czy nie od daty oddania telefonu? Co mam teraz zrobic? jestem prawie miesiac bez telefonu

Jako, że wykorzystana została tu gwarancja, proszę sprawdzić w jej warunkach ile gwarant daje sobie czasu na naprawę.

nie mam karty gwarancyjnej bo nie musza niby dawac. gdzie jestem to wstanie sprawdzić ile firma huawei daje sobie czasu na naprawe

"Usterki urządzenia podlegającego gwarancji zostaną usunięte
bezpłatnie dla Klienta w terminie 14 dni kalendarzowych od daty
otrzymania urządzenia przez Autoryzowany Serwis. "

Czy liczyc dni od daty oddania serwisowi który wysyłał czy od daty otrzymania przez błędny serwis czy jak?

Firma ktorej oddałem telefon nosi nazwę "TRIAL Autoryzowany Serwis Telekomunikacyjny" czyli mam liczyc od dnia oddania? tj 20.05?

Choc firma huawei nazywa go punktem kolektorskim.Tylko co jeśli telefon był już w 1 serwisie i był błędnie wysłany od kiedy liczyc te 14 dni?

Ostatnia edycja:
Punkt kolektorski w rozumieniu gwaranta niekoniecznie jest tożsamy z autoryzowanym serwisem.

No dobrze ale jeżeli popełnili błąd i do złego serwisu do naprawy wysłali to znaczy ze telefon juz jakiś czas spędził w autoryzowanym serwisie dokładnie dotarł do niego 01.06 a wrócił dzisiaj ktoś mi pomoże?

W jakimś serwisie był, tylko co z tego?
Gwarant (lub wskazany przez niego podmiot) usunie usterki w ciągu 14 dni od otrzymania sprzętu. Póki co, jak piszesz, telefon nie dotarł do właściwego serwisu, więc do czego mają się ustosunkować?
Spróbuj reklamować u sprzedawcy, korzystając z uprawnień ustawowych.

Powrót