A
Aksamitka90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam wszystkich. Proszę o pomoc. Otrzymałam dziś telefon od mojego doradcy z pup który powiedział mi ze w mojej miejscowości (mieszkam na wsi 30 km od pup) organizowana jest u jednego z przedsiębiorców forma wsparcia , dofinansowanie stanowiska pracy i jako że spełniam warunki i mam blisko do miejsca pracy mam się zgłosić do pracodawcy na rozmowę. Byłam u niego, Niestety go nie zastałam dowiedziałam się jednak ze to praca dwuzmianowa i obejmująca weekendy.oddzwonilam do pośrednik z informacją ze niestety z powodów rodzinnych nie jestem w stanie pracować w takim trybie, szukam pracy na jedną zmianę i mam widoki na taki staż w najbliższym czasie w innej firmie. Posrednik stwierdziła ze zapyta jeszcze przełożonego ale to może być potraktowane jako odmowa przyjecia pracy. Moje pytanie: czy urzad pracy może mnie wykreślić z listy bezrobotnych z ww powodu choć nie otrzymałam żadnego pisemnego skierowania do pracodawcy i nie podpisywalam żadnej odmowy przyjecia formy wsparcia?? Skreślenie z listy oznaczałoby dla mnie brak możliwości podjęcia stażu u "upatrzonego pracodawcy". Proszę o pomoc!!!