Telefon podróbka Galaxy s5 z oglaszamy24

• Autor wątku Autor wątku DandF
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DandF

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam. Dziś otrzymałem podróbkę Galaxy S5. Telefon znalazlem na portalu oglaszamy24. Czesto z niego kupuje i nigdy nie miałem zastrzeżeń. Wysyłka była za pobraniem. Sprzedający otrzyma kwotę na adres domowy. Numer telefonu jest podany na przesyłce inny niż w ogłoszeniu tak samo jak i imię. Posiadam zdjęcie ogłoszenia. http://www.oglaszamy24.pl/m/ogloszenie/1787298272/warszawa-samsung-galaxy-s5.html

Rozmowa głównie przebiegała telefonicznie. Z sms posiadam jedynie prośbę o dane do przesyłki. Na danych z przesyłki jest rowniez napisane ze w paczce znajduje sie samsung galaxy s5.

jakie moge wykonac czynnosci aby moc zwrocic towar. Numer z ogłoszenia jest wyłączony.
Do sprzedajacego mam 230km to jeszcze nie tak daleko. Ale obecnie w tam tym kierunku sie nie wybieram. Czy mam wsytarczajace dowody aby zglosic to na policje?

W jaki sposób udowodnisz, że telefon który otrzymałeś pochodzi o sprzedającego?

Jakieś 2 tygodnie temu był identyczny wątek poświęcony ajfonowi; odszukaj - ta lektura da ci wiele do myslenia.

Masz racje. Postaram sie jakos rozmowe nagrac jak uda mi sie polaczyc. No i sprobuje na policji jesli nic sie nie uda. Zostaje tzw nakopanie do dupy

Ale racjonalnie myśląc również po przez allegro nie mial bym dowodów na to że to akurat ten telefon. Wychodzi na to ze kupujac online mozna oszukiwac ile sie chce bo nigdy sie nie udowodni ze to akurat produkt od sprzedajacego.

Powrót