telefon rozwiazanie umowy

• Autor wątku Autor wątku rob123456789
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rob123456789

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
podpisalem umowe na abonament comiesieczny na 24 msce
niestety telefon sie szybko rozladowuje (1 dzien) nawet jak go nie tykam czyli jest wbrew opisowi dlatego chcialbym rozwiazac umowe mimo przekroczenia terminu 2 tygodni na rozwiazanie
czy moge poprostu napisac takie oswiadczenie im wysłać z powrotem telefon

To może trzeba reklamować telefon? Choć baterie raczej gwarancji nie podlegają, ale to już serwis diagnozuje problem.

nie chce tego szajsu, chce rozwiazac umowe.

Wyślij wypowiedzenie, dostaniesz wyczerpującą odpowiedź na jakich warunkach będziesz mógł to zrobić.

jak to wyślj wypowiedzenie a pozniej dostane odpowiedz na jaich warunkach

chyba w odwrotnej kolejnosci sie to robi

Ale to mało istotne. To, co chcesz zrobić, to jak dla mnie, klasyczne zerwanie umowy. Wyślij im swoją rezygnację (jak zwał tak zwał), a dostaniesz informację ile to kosztuje. No chyba, że umowa przewidywała możliwość jej wcześniejszego rozwiązania przed upływem 24-miesięcy, bo "bateria słabo trzyma".

rob123456789 napisał:
jak to wyślj wypowiedzenie a pozniej dostane odpowiedz na jaich warunkach
chyba w odwrotnej kolejnosci sie to robi

Wszystkie procedury masz opisane w umowie którą podpisałeś.
Dasz radę tam spojrzeć?
Nie mamy szklanej kuli aby wiedzieć co i jak (jaki operator, treść umowy itp).

rob123456789 napisał:
czy moge poprostu napisac takie oswiadczenie im wysłać z powrotem telefon

Możesz.

wlasnie ze nie ma tam nic napisane

Nikt na forum nie ma szklanej kuli ani uniwersalnego kalkulatora kar za zerwanie umowy. Jeżeli autor wątku ma chęć zakończyć współpracę, niech wyśle stosowne pismo i odeśle telefon. Zwrotnie dostanie szczegółowego wyliczenie kosztów tej operacji. I tyle w temacie.

W mojej umowie o abonament z siecią plus jest napisana kwota kary juz na pierwszej stronie wiec zobacz dokładnie i powoli bo to małe literki łatwo przeoczyć. Jeśli uważasz ze telefon jest popsuty to oddaj go na reklamacje z ustawy o rękojmi, dawna niezgodność towaru z umową. Ja miałem sytuację gdzie telefon samoczynnie się szybko rozladowywal przez noc ale też się zacinal w trakcie użytkowania ale telefon wymienili przy drugim zgloszeniu i nauczyłem się jednego. Nigdy nie dawaj kart gwarancji i oryginalnego paragonu przy tej reklamacji tylko samą kopie paragonu bo jak to na tobie wymusza to tylko naprawią dzięki karcie gwarancji producenta i napewno będą szczęśliwi ze oszukali kolejnego klienta.

Powrót