Telefon w play reklamacja

• Autor wątku Autor wątku sąsiadka A
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sąsiadka A

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,posiadam telefon w play w abonamencie,12 grudnia oddałam go do naprawy w ramach gwarancji ponieważ mulił się zawieszał resetował sam i odklejał się ekran. Do dziś ze strony Salonu jest cisza. Od wczoraj próbuję się do nich dodzwonić ale nie odbierają telefonu. Dziś w końcu napisałam na fb do Play i odpisano mi że:Za naprawę ZTE odpowiada serwis w-support: w-support.pl – centrum serwisowe Możesz na ich stronie wpisać numer IMEI i sprawdzić stan naprawy.
No więc sprawdziłam i tam okazało się że telefon chcą naprawić poza gwarancją że nie działa dotyk i że:Naprawa pogwarancyjna: urządzenie czeka na zatwierdzenie kosztorysu. Data otrzymania teleffonu 18 grudzień.
Zadzwoniłam tam i okazało się że 20 grudnia wysłali już mail do Salonu Play i oczekują na odpowiedź i że właściwie to już powinni telefon odesłać z braku informacji.
Na fb napisano mi że Salon po otrzymaniu maila powinien się ze mną skontaktować w celu spytania czy chcę naprawiać i ponieść koszty.
A z ich strony cisza. Od 20 grudnia mają wiadomość a ze mną się nie skontaktowali. Co z tym zrobić? Czekać jeszcze? Mają nieograniczony czas? Dodam że nie mieszkam w tej miejscowości w której jest Play.

Czy w warunkach gwarancji jest wskazane, że punktem przyjmowania reklamacji z tytułu gwarancji jest salon?

Niewiem jak było w warunkach gwarancji,nie czytałam dokładnie a teraz gwarancja jest z telefonem. W Salonie nie mieli zadnych obiekcji i bez problemu telefon wzieli.

Poza tym dodam ze wyczytałam na stronie gwaranta ze na odpowiedz od klientaczy wykonac naprawę bez gwarancji czekają 14 dni roboczych od wysłania mailem zapytania co u mnie mija chyba jutro. Mogą doliczyc koszt sporządzenia kosztorysu. Wycena naprawy jest w tym mailu do Salonu. Pytałam pani z serwisu jaki koszt ale powiedziała ze nie moze mi powiedziec ze taka informacja jest w Salonie i oni powinni mnie informowac. Salon nie dał mi mozliwosci zdecydowania czy chcę naprawy a boję się ze mogę zostac obciązona innymi kosztami.

Skorzystałaś z gwarancji. Gwarancja powinna podawać gdzie należy złożyć reklamowany towar. Jeśli tym miejscem nie był salon, to oni zrobili to z tak zwanej "dobrej woli" i nie mają prawnej odpowiedzialności co do zachowania konkretnych warunków.

Z tak zwanej dobrej woli przyjeli telefon a z jakiej woli nie informują mnie o niczym i nie dają możliwości wyboru naprawy?

sąsiadka A napisał:
a z jakiej woli nie informują mnie o niczym
A gdybyś sąsiadce zaniosła do reklamacji i ona dopiero by ją zaniosła do gwaranta, to miałabyś do niej pretensje, że nie interesuje się tym co się z tą rzeczą dzieje?
sąsiadka A napisał:
i nie dają możliwości wyboru naprawy?
A mają jakiś obowiązek dać taki wybór? Ponownie odsyłam do warunków gwarancji, w niej jest zawarta odpowiedź czy w ogóle muszą dawać jakąkolwiek możliwość.

Powrót