Telefon wysłany w ramach gwarancji

• Autor wątku Autor wątku teenager
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

teenager

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam,
posiadam ok. 8 miesięcy telefon na gwarancji, który ostatnio wysłałem, gdyż odkleiła się szybka wyświetlacza i też zwróciłem uwagę, że często mój rozmówca słyszy szumy i trzaski czyli coś nie tak z głośnikiem jest w telefonie. Przy odbiorze w sklepie real okazało się, że szybkę bardzo niechlujnie i byle jak podkleili, nawet nie ma co opisywać, krótko mówiąc w gorszym stanie przyszedł jak go wysyłałem za pośrednictwem tego marketu w którym kupiłem. Oczywiście złożyłem odmowę reklamacji i wysłali ponownie do serwisu. I tutaj moje pytanie, bo jakaś pani w kolejce coś takiego mi zasugerowała. Czy po trzech, paru odmowach, ewidentnie z ich winy, mogę się domagać zwrotu pieniędzy za ten telefon kilka miesięcy temu kupiony? Czy jednak wszystko od nich zależy i mogą w nieskończoność się tak bawić i byle jak naprawiać, a ja będe wysyłał?

ktos moze odpowiedziec na moje pytania?

Warunki gwarancji określa gwarant. Jeśli korzystasz z tego prawa reklamacji, to w jej zapisach szukaj odpowiedzi.

okej dziękuje;p popatrzylem i na malutkiej karcie gwarancyjnej nie mam takiej wzmianki:) co dalej?

Skoro nie ma, to nie możesz się domagać tego czego tam nie ma. Możesz żądać doprowadzenia do stanu takiego jak przed złożeniem i z pewnością nie może być w stanie gorszym.

taka sugestie slyszalem ,ze krótko mowiac moga mi to w nieskonczonosc naprawiac, czyli ja bede negowal oni beda na przyslowiowy odp.. to robic itd? w sensie nic nie reguluje tego, zeby wszystko wrocilo do starego stanu, juz nie mowiac o tym, ze wlasciwie od dnia zakupu moj rozmowca przez ten telefon slyszy mnie niewyraznie, trzaski itd

teenager napisał:
w sensie nic nie reguluje tego, zeby wszystko wrocilo do starego stanu,
Ależ reguluje. Jeśli składasz w takim a nie innym stanie, to mają obowiązek zwrócić w nie gorszym. A co do wady wspomnianej: 1) patrz co gwarant w gwarancji gwarantuje..... 2) można też reklamować u sprzedawcy. Gwarancja to nie jest jedyna, niepowtarzalna i tylko i wyłącznie właściwa droga reklamacji.....

Powrót