Telefon zakupiony na aukcji internetowej

• Autor wątku Autor wątku user00
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

user00

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam wszystkich
może w skrócie opiszę problem

Zakupiłem na aukcji telefon (w opisie aukcji jest że wszystko sprawne) natomiast po otrzymaniu owego telefonu jednym mankamentem jest bateria która po 1-dniu pracy ponownie trzeba ładować...

co z tym zrobić...?

pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Re: POMOCY...!!!!!!!!

sformatować od nowa baterię...

[cytat="Markiz32":1u261rf6]sformatować od nowa baterię...[/cytat:1u261rf6]

no tak to robiłem i nie pomaga...?

koszt takiej nowej baterii to 30zł czy kontaktować się ze sprzedającym i zażądać od niego tych 30zł czy też sprawę do sądu kierować...?

nie powiedział Pan od kogo kupił ten telefon. osoba prywatna czy przedsiębiorca sprzedający w zwiazku ze swoją działalnością (sklep)
Z drugiej strony jeśli jest to telefon używany to mógł Pan się spodziewać, że takie rzeczy jak bateria nie są długowieczne i z biegiem czasu tracą właściwości początkowe.
Wątpliwe, że kupujący się zgodzi wymienić baterie, a sądzić się o 30 zł to... szkoda zachodu i czasu.

[cytat="Colder":28yrszpf]nie powiedział Pan od kogo kupił ten telefon. osoba prywatna czy przedsiębiorca sprzedający w zwiazku ze swoją działalnością (sklep)
Z drugiej strony jeśli jest to telefon używany to mógł Pan się spodziewać, że takie rzeczy jak bateria nie są długowieczne i z biegiem czasu tracą właściwości początkowe.
Wątpliwe, że kupujący się zgodzi wymienić baterie, a sądzić się o 30 zł to... szkoda zachodu i czasu.[/cytat:28yrszpf]

jest to osoba prywatna - telefon zakupiłem 02.06.2008 - a wysłany został 31.05.2008

Czyli możlwiość odpowiadania na zasadach rękojmi art. 556 i nast. KC. Jednak jak mówie, bataria jest to rzecz która z biegiem czasu traci swoje pierwotne właściwości, czas działania się skraca - co nei zmienia faktu, że bateria działa.

Powrót