Telefon zakupiony przez internet nie dotarł.

• Autor wątku Autor wątku Allan184
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czytałeś Regulamin? Wszystko jest tam napisane, że wysyłka z Azji do 40 dni roboczych, że możesz zostać obciążony cłem i podatkiem itp, itd....

tak,pisze Klient będzie zwolniony od dodatkowych kosztów jeżeli łączna wartość zakupionych Towarów w jednej przesyłce nie przekroczy określonej kwoty. W przypadku podatku od towarów i usług (VAT) limit wynosi 22 Euro (art. 51 ustawy o podatku od towarów i usług), a dla cła 150 Euro (art. 23 ust. 2 Rozporządzenia Rady [WE] nr 1186/2009 ustanawiającego wspólnotowy system zwolnień celnych).

Czyli co jeśli telefon kosztuje poniżej 150 euro jestem zwolniony z dodatkowych opłat za cło,a jeśli powyżej 22 Euro to nie jestem zwolniony z podatku od towaru i usług?

minęły ponad dwa miesiące a telefon dalej nie dotarł.Napisałem wczoraj do ich dyrektora w tej sprawie,ale nie odpisał.Czy w związku z tym mogę coś zrobić czy grzecznie czekać aż go dostarczą,a jak nie to uznać że wyrzuciłem pieniądze w błoto?

A co widnieje na stronie w śledzeniu przesyłki ? Być może trafiła do urzędu celnego .

właśnie przez długi czas była informacja że 30.11 wysłana z Singapuru a od kilku dni nic się nie pojawia po wpisaniu numeru paczki.

Powrót