telefoniczne żarty

• Autor wątku Autor wątku czterysiedem
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czterysiedem

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry,

dostaję ostatnio notorycznie telefony w sprawie jednego z ogłoszeń, które wystawiłam na olx. Mimo ze sprzedaję damską odzież, dzwonią do mnie (w sprawie jednego i tego samego ogłoszenia) młodzi chłopcy - po głosie oceniłabym ich na 12-14 lat. Telefony przychodzą z różnych, niezastrzeżonych numerów, było ich już chyba z 6. Nie jest to grupka młodych transwestytów - chłopcy sobie żartują i zadają dziwne pytania. Czy jestem w stanie coś z tym zrobić oprócz blokowania numerów, z których dzwonią?

6 połączeń to za mało by mówić o złośliwym niepokojeniu.

Ile musi się ich zebrać, żeby było wystarczająco?
Pierwszy telefon dostałam parę tygodni temu, następny kolejnego dnia, jeden przedwczoraj, wczoraj dwa w tym jeden w nocy, dzisiaj kolejny. Pewnie było ich więcej, ale nie wszystkie odnotowałam. Rozłączam się już od razu jak słyszę głos dziecka. Powinnam te rozmowy nagrywać na wypadek, gdyby to miało trwać?

czterysiedem napisał:
Powinnam te rozmowy nagrywać na wypadek, gdyby to miało trwać?
Jeśli cię w nich nie obrażają to nie, bilingi wystarczą.
czterysiedem napisał:
chłopcy sobie żartują i zadają dziwne pytania
Co to są "dziwne pytania" ?

Jak na razie nie widzę tutaj "złośliwości". To dzwoni ciągle ta sama osoba ?

Brzmi jakby były to różne osoby, ale konsekwentnie młodzi chłopcy, pewnie koledzy z klasy czy coś takiego. Zadają pytania, na które odpowiedź jest w samym ogłoszeniu, co do którego dzwonią: rozmiar, stan itp., więc pewnie trudno udowodnić, że nie są faktycznie zainteresowani kupnem, mimo że to ewidentnie żaden zbieg okoliczności. Rozumiem, że będę musiała jednak poczekać, aż skończą im się numery.

Prawnie nic nie zrobisz
podałaś publicznie numer telefonu

Natomiast radzę zablokować takie numery
albo powiedzieć że dodzwoniłaś się do kancelarii prawnej

Ja coś takiego po konsultacji z odpowiednimi kolegami zrobiłem
i efekty są wspaniałe

dotyczy to reklamodawców

Ostatnia edycja:
Powrót