Telefony, karty telefoniczne cz. II

• Autor wątku Autor wątku bl1tz1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
proponuje zadzwonic do biura obsługi i spytac

Spytaj swojego operatora. Przecież to konkretny operator - inaczej pisząc prywatna firma - musi umożliwić coś takiego. Oczywiście jeszcze do tego operator aparatu samoinkasującego musi na tym jakoś zarobić.

dziękuję za odpowiedź a co do ciebie Frog nie musiałeś być uszczypliwy tak weszłam na stronę operatora i poczytałam niestety nic konkretnego nie pisało więc chciałam zasięgnąć opinii osób które tej karty używały i wiedzą z własnego doświadczenia:):)

mam pytanie-dzisiaj podalam pin mojemu M z karty ktora zawsze kupuje ,zadz.i powiedzial ze nie moze go wbic -pierwszy raz tak sie zdarzylo?czy ktos mial podobna sytuacje bo teraz nawet kontaktu nie mamy.czy mam kupic nowa i wyslac ale co z ta?

Telepin zawsze ja kupuje i pierwszy raz takie cos wyszlo

b-kulig napisał:
Telepin zawsze ja kupuje i pierwszy raz takie cos wyszlo

I nie wpadłaś na to, by zadzwonić na infolinię firmy, którą reklamujesz na forumprawnym??

a myslisz ze nie zadzwonilam tylko jest sygnal a za sekunde juz go nie ma i tak za kazdym razem moj z ZK tez tam dzwonil i dokladnie tak samo.i dlatego napisalam tu bo moze ktos mial podobna sytuacje

b-kulig napisał:
a myslisz ze nie zadzwonilam

Tak właśnie pomyślałem. Bo niby co innego miałem myśleć? Jasnowidzem nie jestem a nie raczyłaś o tym napisać.
No i polecam inny dział tego forum - poczytaj sobie, popytaj jak się składa w Polsce reklamacje. Dział "więziennictwo" raczej ma z tym mało wspólnego.

tak wiem,po prostu napisalam tylko o tej karcie a reszta sama wyszla,nic kupilam juz nowa moze ta bedzie dobra

Kupując kartę trzeba się liczyć z tym , że nieraz zdarzają się awarie. Czy to operatorów kart , czy aparatów lub samej TP . Jeśli kupujesz kartę to możesz najpierw sprawdzić czy działa , czy da się wbić pin itd. Dobrze też jest mieć w ZK dwie różne karty , różnych operatorów , na wypadek gdy u jednego jest awaria.
Proponuję również zakup takich kart , które da się doładować przez internet ...

wie ktoś może w jakie dni mogą dzwonić skazani z Montelupich ?

A może ktoś wie w jakie dni w Wawrowie???

Karta telefoniczna do ZK

Witam!

Mam pytanie, czy mogę wysłać w liście do ZK kartę telefoniczną "telegrosik" i czy będzie można z niej dzwonić z budki telefonicznej znajdującej się w ZK?

RE: Karta telefoniczna do ZK

Pierwsza część pytania - odpowiedź: tak lub nie.
Druga część pytania - odpowiedź: tak lub nie.

Inaczej się nie da odpowiedzieć - za mało danych.

Witam.Miał ktoś z Was problem z doładowaniem karty Gadka Szmatka? Przyznam, że nie jestem zadowolona z z Dialtech, ponieważ nie można doładowac karty tylko ciągle musze zamawiać nową ,od lipca nie ma promocji i będę musiała płacić za polecony.W ZK w Grudziądzu wymienili budki i są z Dialtech.Nie dość że drogie rozmowy to jeszcze problem z doładowaniem.Czy do budki Dialtech pasują tylko karty Dialtech? Najlepsza była Papuga ale teraz podobno już nie można:( I czy zna ktoś sposób na doładowanie karty,no chyba że ja jakoś nie umiem:wow: ....?

Witajcie! mam pytanie, miałam tylko parę minut i mój chłopak podał mi numer i stronkę która jest z kartami telefonicznymi ( karta do gadania ) ale nie wiem czy to właściwie nr seryjny, wspominał o tym że nie będzie mógł dzwonić bo brak juz minut, kontakt mamy ograniczony 2 razy w tyg i nie dowiem się przez list teraz nic.nic nie wiem bo zapewne kartę można doładować i podał mi ten numer właśnie seryjny(tak zrozumiałam), chcę wiedzieć że numer ma tyle cyfr ile powinien,czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie to?

Numer seryjny powinien mieć 8 cyfr.

Kartę doładowano ale podam coś ciekawego. Karty można ładować lecz jeśli kartę do końca się zużyje (nie we wszystkich automatach i kartach pojawia się komunikat że minuta do końca została)to wtedy nie będzie możliwości ponownego jej użycia,tudzież nie doładuje jej lub bedzię totalnie nie zdatna już.Mówię na przyszłość bo dowiedziałam się tego.Lepiej zostawić parę impulsów niż potem nie móc korzystać z karty ponownie.A uważam że karta do ładowania jest wygodniejsza i lepsza bo nie każdy ma możliwość kupna karty w mieście -ja nie mam jej w ogóle nigdzie i ratuje mnie taka karta kupiona raz i ładowana.

Powrót