Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Sprobuje, ciekawe czy cos to pomoze.

chociaz ja jak dzwoniłam do a.ś to niechcieli mi nic powiedzec tłumaczac sie ochrona danych osobowych ale sprobuj :)

To fakt ze narazie tam gdzie jest to rakowiecka czyli areszt sledczy ale przeciez formalnie jest juz na karnym bo poszedl odsiedziec :( ten nieszczesny wyrok, wiec moze jakos to normalnie potraktuja

Re: jak często można dzwonić?

witam....
Obecnie mój mąż przebywa na oddziale półotwartym i dzwoni do mnie kiedy tylko jest wolne miejsce przy automacie...od 6 rano do 21.30 mogą dzwonić kiedy chcą, ale jak był przez tydzień na zamkniętym to tam był telefon na zapisy raz w tygodniu:( więc to różnie jest:( nie ma reguły....
pozdrawiam

mam pytanie, czy jezeli ktos jest w areszcie, ale skonczylo mu sie juz sledztwo, to moze dzwonic, czy musi pozostawac przy listach? pozdrawiam i dziekuje

Tymczasowo aresztowany nie może dzwonić. Dopiero jak będzie po wyroku będzie mógł dzwonić. Na razie pozostaje tylko pisać listy

Chłopak mojej koleżanki przebywa w ZK i dzwoni do niej klika razy dziennie:)
Za to,A.może dzwonić 2 razy w tygodniu też hest w ZK,ale gdzie indziej...

moj rownież dzowni do mnie kiedy tylko może :) i rozmawia ile chce , zależy tylko od tego jaka długa kolejka ustawi się za nim
ale wczesniej jak byl w Opolu (mimo że na pół otworku) mogl dzwonic tylko w środy czwartki i niedziele.. :? i to po 4-5 min. :?

:serce:
na szczescie nie wszedzie tak jest !!!

Dziewczyny a jak to jest z telefonami do ZK? Mój dzwonił dziś do mnie (jest na p2 od dziś) i wyświetlił mi się nr telefonu... Z tego co wiem tak nie powinno być. gdybym próbowała do niego zadzwonić nie miałby problemów?

ze sie wyswietla nr to nic nam do poki dzwonił ze zwykłej karty TP tez sie wyswietlał ale odkad przeszlismy na tele-rabat to sie nie wyswietla,Ty nie dasz rady zadzwonic poniewaz napewno jest zablokowany połaczenia przychodzace

ale gdzies czytalam ze podobno mozna dzwonic...ze niekiedy dziewczyny dzownily na budke..ale nie wiem czy to prawda...

Tez coś takiego czytałam, ale u nas tak nie można, pomimo, że numer nie jest zablokkowany i jest sygnał oczekiwania po wybraniu.

Często jest tak że kiedy się dzwoni na budkę my słyszymy sygnał ale budka wcale nie dzwoni. Wiem że coś na pewno jest że nie można się dodzwonić nawet jeśli słyszymy sygnał

a slyszalyscie ze mozna sobie "kupic" komorke do celi?? u Lisa w programie o tym mowilil :D

Robią tak ale to nielegalne. Ostatnio była afera w lublinie jak chłopak "robił interesy" z więzienia przez telefon komórkowy. Był szefem grupy przestępczej.

ja uwazam ze dla chcacego nic trudnego i kazdy moze załatwic sobie komorke i miec ja na terenie z.k ale pomyslcie tak logicznie czy jest sens tak sie narażac? moim skromnym zdaniem to nie ale to tylko moje zdanie moj mąż dzwoni codziennie po pracy czyli ok 18tej i jest ok a nawet jesli nie dostanie sie do telefonu to zadzwoni w dniu nastepnym i nic sie nie dzeje,a jak juz pilnie musze mu coś przekazac np jak nasza córcia miała wypadek w szkole to poprostu zadzwoniłam do wychowawcy i ona mu przekazała zeby pilnie zadzwonił do domu a pozniej wieczorem nawet pozwoliła mu zadzwonic zeby sie dowiedziec co z dzieckiem tak ze wydaje mi sie ze to bezsensu tak sie narazac

obilo mi sie o ucho od mojego lobuza ze w opolu na na p3 mozna miec komorke i zostawiac ja na bramie :? :D

Często ci którzy pracują na wolności mają telefony komórkowe i dzwonią do rodzin to normalne. Ale o to mi chodziło że w więzieniu nie wolno mieć telefonu. Nie warto bo można się wyroku nabawic a trudniej jest wyjść na wokandę jak się ma wyrok więzienny

tak ale ci co pracują mają przeważnie komorki poza zk i raczej ich nie wnoszą no chyba żeby komuś sprzedać lub miec dla siebie ale wiąże się to z tym że mogą znaleść....
co do wyroków więziennych jak pisala barbie to z tego co wiem ja z nimi jest tak że je trzeba odsiedzieć do blachy i przeważnie przerywają wyrok który się odsiaduje i znawiają go dopiero po odsiedzeniu wyroku więziennego

z tymi komorkami to troche dziwna sprawa...z programu Lisa dowiedzialam sie ze "zgoda" na komorke w celi ,
kosztuje prawie 2000 zl.......
szkoda ze nie moga miec komorek osoby ,ktore pracuja wewnatrz zakladu.. :(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót