Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
i ja sie dziwie ze za przeklenstwo rozalczyli rozmowe....mnie tam sie to czesto zdaza :D a poki co nikt na snie rozlaczyl :D
ale tu musze przyznac ze i mnie zdarza sie uslyszec w sluchawce kogos innego oprocz mojego lozbuza :( ale po tylu miesiacach juz sie tym nie przejmuje :P

Przede wszystkim zależy od Zakładu Karnego bądź Aresztu śledczego.
Jako w/w jednostki mają prawo do dowolnego ustawiania w jakie to dni mogą skazani odbywać rozmowy telefoniczne. Zdarza się że są to dni parzyste bądź nie parzyste uwzględniane przy systemie odbywania kary R1.
Natomiast R2 ma nieco lepsze przywileje bo można wykonywać rozmowy telefoniczne prawie bez ograniczeń. Ograniczenia tyczą się np. czy zamykaniu "furty" gdy jest podawany obiad bądź kolacja, lub po godzinie 22.00.
Następny system to R3, w którym można korzystać bez ograniczeń osadzonego tj, całodobowo.
Czas na rozmowy nie powinien przekraczać 15 min,bądź jak jest ustalone według reguł ZK/Aś.Aczkolwiek wiadomo że gdy niema kolejek można porozmawiać nieco dłużej.

tak zalerzy od z.k czy aś moj jak był w N-Sączu na R1 dzwonił 6 razy w tygodniu i rozmawialiśmy 3 min raz dziennie a na połotwartym dzwonił codziennie i kilka razy w ciągu dnia i rozmawialiśmy nawet 30 min ale nie wydaje mi sie zeby na R3 była możliwość dzwonienia całodobowo :what:

Tak zgadza się można rozmawiać całodobowo bądź z możliwością jakiegoś zakresu co oczywiście dany ZK ustala.
Ale samo to że jest R3 daje więcej możliwości (np.czyściejsze korzystanie z łaźni,większa możliwość uzyskania pracy,przepustki itp.
pozdrawiam

Dla dzwoniących polecam karty ,,PLOTECZKA'', są korzystniejsze nawet od Telegrosika ( zwłaszcza w połączeniach na sieci komórkowe). Karta o nominale 10 zł pozwala na 20 min rozmowy. W zakładzie karnym gdzie przebywa mój mężczyzna telefony maja tylko opcję rozmów wychodzących . Dziwiło mnie nawet to, ze numer jaki mi sie wyświetla nie jest typowy dla automatów ( mam na myśli 0801 ) ponieważ pokazuje mi sie normalny numer z kierunkowym woj opolskiego - tak jest w przypadku zwykłych kart TP, bo jeżeli dzwoni z Ploteczki to wyświetla mi zastrzeżony, a z karty TelePIn numer o początku 0856..

my korzystamy z telerabat i tez sie opłaca np za 10 zł na stacjonarne mamy ok 57min ( 0.19min) a na komorke płacimy po ok 1 zł

Ok 1 zł za minute na komórkę ? :what: To bardzo drogo ! Kupowałam tez Alekarta, ale z niej nie mogliśmy sie wcale połączyć. Zdecydowanie polecam Ploteczkę na komórkę.
http://www.ploteczka.com.pl/

Weszłam na stronę tej "ploteczki" ale info jest skąpe. Mam pytanie na jakiej zasadzie się tego używa? Czy jeżeli dany automat "nie toleruje" telegrosika to z tej karty też nie da się zadzwonić?

Naprawdę nie wiem czy z takiego automatu da się zadzwonić.. Z tego co wiem to do połączeń z tego typu kart potrzebne są aparaty z wybieraniem tonowym. Jak sie korzysta ? Wybiera się numer dostępowy, wprowadza kod PIN i... cieszy sie rozmową :)

to ta karta działa na zasadzie telegrosika i telerabatu

Jesteśmy zdani na znienawidzoną przeze mnie TPSA :( Nie rozumiem, dlaczego w nowoczesnym aparacie (na czip) nie działają inne karty. Musieli celowo wyłączyć tą funkcję. Czy to nie jest łamanie prawa, skoro inne automaty TPSA obsługują je?

kurcze no niefajnie ale moze niech pogada na ten temat z wychowawca? bo wiadomo ze zwykła TP jest najdroższą karta

Poza tym, ze jest droga to musisz ja wysyłać lub dostarczać osobiście - w przypadku innych kart wystarczy podać kod przez tel.

Wiem Kryniu, bo tak robiłam w innym ZK.Na szczęście jeszcze nie zdarzyło się, żeby zaginęła ta wysyłana.

[cytat="13b":3cumdlzi]Jesteśmy zdani na znienawidzoną przeze mnie TPSA :( Nie rozumiem, dlaczego w nowoczesnym aparacie (na czip) nie działają inne karty. Musieli celowo wyłączyć tą funkcję. Czy to nie jest łamanie prawa, skoro inne automaty TPSA obsługują je?[/cytat:3cumdlzi]

Karty typu Telegrosik działają w telefonach w wybieraniem tonowym, może po prostu aparat w tym ZK nie ma wybierania tonowego. Z karty tpsa za jeden inpuls wychodzi 2min15s na stacjonarne, czyli nie jest najgorzej bieorąc pod uwagę, że kupujesz 60 + 20 impulsów. :P

kupiłam po raz pierwszy i raczej ostatni karte ploteczke ponieważ wogole nie słychac co moj mowi,jakieś zakucenia, echo itd a zawsze dzwoni z tego samego aparatu telefonicznego i nie mielismy wczesniej takich problemow, wiec jak mam kupic i niedogadywac sie to wole niezastąpiony telerabat

Czy ktoś widział kartę Papuga, która była dodana do SuperEkspresu ? Niby ma działać miesiąc.... za darmo... Ciekawe czy zadziała ;). Może ktoś juz próbował?

tzn karte papuga słyszałam ze taka jest ale nigdy z niej nie korzystałam a kiedy miałabyc dodana do tego super expresu?

byl a w piątek w dodatku z programem. To chyba SE był (?) ... nie mam pod ręką

aha to nic o tym niewiedziałam :P wracajac do ploteczki połaczenia na miedzymiastowe podaja ze sa po 0.19 gr a wcale tak nie jest bo jak kupiłam karte to sprawdzałam i było 11.50zł (kupiłam za 10.00zł) i minut 47 wiec jakby nie liczyc 11.50 : 47=0.24 a chyba jeszcze cos doliczaja bo min zamiejscowej kosztuje 0.26 wiec wole dzwonic i polecac telerabat bo juz go wyprobowałam i jest ok nie ma ukrytych opłat, i min zamiejscowej kosztuje 0.19

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót