Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
duszeczek napisał:
na P2 może dzwonić codziennie w określonych godzinach - tak bynajmniej jest w Potulicach;)
Takie sprawy określa administracja w tzw porządku wewnętrznym i faktycznie jest to różnie. W każdej celi taki porządek powinien być-wystarczy poczytać.:)Ale faktycznie w półotworkach cele w porze dziennej są otwarte, a aparaty najczęściej wiszą na korytarzach więc nie ma problemu.

malutkaa111 napisał:
witam jak jest w zk w sieradzu nie wiem czy to jest prawda ale moj narzeczony tam siedzi i moze zwonic ile chce w danych godzinach
Za często wymieniasz nazwy jednostek, to nie jest dobre.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam jezeli moj maz siedzi w oddziale zakmnietym to czy bedzie mogl dzwonic do mnie? Prosze o pomoc bo 2 dni temu poszedl siedziec i jestem w tych sprawach zielona

tak bedzie mógł zadzwonić do Ciebie, napewno w jakieś wyznaczone dni pozdrowienia

No własnie martwie sie bo kupilam mu karte 4 dni temu w kantynie wieziennej i do tej pory nie dzwonil czy jest taka mozliwosc ze zostala mu zabrana?:(

Czy na to zeby mogl dzwonic jest mu potrzebna zgoda dyrektora zakladu?

W każdym ZK jest inaczej. W niektórych można dzwonić częściej w innych rzadziej.
Może nie było jeszcze dnia telefonów, może był zepsuty aparat telefoniczny.

Nie tam zgoda dyrektora. Poprostu pewnie sa kolejki a czasu jest malo i dlatego tak sie dzieje. Moj Skarb wczesniej mogl dzwonic do mnie tylko w srody i to w jakis konkretnych godzinach, a rozmowa mogla byc nie dluzsza niz 10min lacznie ze wszystkimi formalnosciami. Teraz zostal przeniesiony i dzwonic moze czesciej. Tak wiec cierpliwosci ;)

natalia984 napisał:
No własnie martwie sie bo kupilam mu karte 4 dni temu w kantynie wieziennej i do tej pory nie dzwonil czy jest taka mozliwosc ze zostala mu zabrana?:(
Karty poza ich zasadniczym przeznaczenien, są w więzieniu również środkiem płatniczym. Może nie miał co palić, a może musiał spłacić zaległy dług ? Różnie to bywa.

Wysyłaliśmy koledze karty tp na "wymianę" a telegrosika do dzwonienia :lol:

a jeszcze podobno jest cos takiego jak telerabat. ciekawe ktore z tych kart sa lepsze. czy jest cos co taniej wychodzi niz telegrosik?

Witam! Mam takie pytanie, czy spotkaliście się z tym iż nie wolno wysyłać kart telefonicznych do ZK? Mój jest w ZK polotwartym w Krakowie na Nowej Hucie i tam podobno tak jest? Pozdrawiam

natalia984 napisał:

zabrana (jak ładnie powiedziane???)! to się zdarza, ale osoba przyłapana na kradzieży w zk - to ma "przechlapane"!!!

Recedes napisał:
Karty poza ich zasadniczym przeznaczenien, są w więzieniu również środkiem płatniczym. Może nie miał co palić, a może musiał spłacić zaległy dług ? Różnie to bywa.

Tez tak mogło być!:o

W zk "zamkach" dzwonienie odbywa się w wyznaczonych dniach i o określonych godzinach. Na "pólotworkach" jest lepiej, dzwonisz (nawet codziennie) kiedy chcesz, po zakończeniu porannego apelu a do rozpoczęcia "zamku" wieczorem, czyli w praktyce tj. od 7 do 20! oczywiście w róznych jednostkach może to być delikatna różnica w czasie. Na P3 to jest bezlimitu, niektórzy mają (za pozwoleniem) swoje komórki. :beer:

Na P3 to jest bezlimitu, niektórzy mają (za pozwoleniem) swoje komórki. :beer:[/QUOTE]

Czy rzeczywiście jest taka możliwość? Czy ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją?

nie slyszalam o takiej mozliwosci i szczerze watpie, ale moze o czyms nie wiem ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót