Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
http://forumprawne.org/wieziennictwo/10699-zk-kalisz.html
tu poszukaj , albo napisz pytanie jezeli ktos tam kogos ma pewnie odpisze, na stronie sw masz tylko ogolne info, jak dla mnie to posalabym o przerwe nie wazne czy krotko tam jest, zanim to wszystko ogarniesz i tak to potrwa a trudna sytuacje masz teraz , zreszta czas szybciej leci jak sie cos robi
pozdrawiam

smutne sloneczko przejrzyj wątki, do których podano Ci linki. Ten temat, jak widać, dotyczy kart, telefonów itd.

aniolek87 napisał:
marcinmajster ale jesli dopiero zostal zamkniety i ma 22 msce, to chyba nie ma sensu pisac bo nie dostanie na poczaku odsiadki przerwy, logiczne. jak juz to za jakis czas dopiero.
jest mozliwosc uzyskania przerwy w karze na poczatku odbywania kary gdyż przerwa jest przyznawana ze wzgledu np na ciezka sytuacje rodzinną

monikar, rozumiem o co obie chodzi ale raczej zadko takich udzielaja. moj łobuz sie staral, mial zaswiadczenia od lekarzy, i nawet pismo od wojta ze ciocia jest ciezko chora, niewladna, i nie dostal nic takiego, wychowawca go wysmial ze to nie powod ani na przepustke, ani na zwolnienie...dodam ze to ciocia go wychowywala i z nia mieszkal...

ja na miejscu partnera smutnego oczka sprobowała bym po nie jest powiedziane ze napewno nie dostanie a kto nie probuje ten nie ma prawda?

monika oczywiscie niech probuje,a noz sie uda. zeby potem sobie nie gadala w twarz ze moze jednak by sie udalo jak by sprobowala, straic nic nie straci. i zycze jej z calego :serce:

hej dziewczyny za slowa otuchy moje Kochanie wlasnie do mnie dzwonilo dzisiaj po go9dzinie dziesiatej krotko rozmawialismy ale rozmawialismy to jest najwazniejsze ze go slyszalam juz a w srode ide do adwokata

ciekawi mnie, czy ktoś z WAS spotkał się z możliwością darmowego dzwonienia do swojej rodziny, na koszt zakładu karnego? (taką możliwość daje kkw)...:what:

marcinmajster napisał:
ciekawi mnie, czy ktoś z WAS spotkał się z możliwością darmowego dzwonienia do swojej rodziny, na koszt zakładu karnego? (taką możliwość daje kkw)...:what:
hehehe żartujesz sobie? :D

marcinmajster napisał:

marcin to ma byc dowcip?? sorry ale troche mnie to rozsmieszylo, bo niby dlaczego zk dawaloby pozwolenie na rozmowy na ich koszt?z jakiej racji?

Monika R napisał:
hehehe żartujesz sobie? :D

ja tylko zapytałem, mając na uwadze przepis wynikający z lektury art. 105b & 2 kkk: " W uzasadnionych przypadkach dyrektor zakładu karnego może zezwolić skazanemu na skorzystanie z innego, niż określony w & 1 , aparatu na koszt abonenta lub skazanego, a jeżeli skazany nie posiada środków pieniężnych, na koszt zakładu karnego"

ps. mnie interesuje, czy ktoś z was spotkałem się w praktyce z zastosowaniem tego przepisu?

Ostatnia edycja:
marcin no ja sie nigdzie nie spotkalam, a mysle ze te uzasadnione przypadki sa naprawde bardzo rzadkie, no i musialoby dziac sie nie wiem jak co pilnego...takie jest moje zdanie

marcinmajster napisał:
ja tylko zapytałem, mając na uwadze przepis wynikający z lektury art. 105b & 2 kkk: " W uzasadnionych przypadkach dyrektor zakładu karnego może zezwolić skazanemu na skorzystanie z innego, niż określony w & 1 , aparatu na koszt abonenta lub skazanego, a jeżeli skazany nie posiada środków pieniężnych, na koszt zakładu karnego"

ps. mnie interesuje, czy ktoś z was spotkałem się w praktyce z zastosowaniem tego przepisu?
wiesz ja tez wyczytałam ze jest takie coś ale nigdy sie z tym nie spotkałam

Ja też nigdy się z tym nie spotkałam, ale M. mi mówił, że ZK gdzie nie jest zablokowane dzwonienie na koszt rozmówcy - przez wbicie jakiś kodów. W każdym razie na Służewcu się tak nie da i trzbe Telegrosik cierpliwie kupować :)

U mojego mozna na koszt abonenta ale wlasnie jakis kod jest, on dzwoni do mnie z karty bo rozmowy ze stacjonarnego mam drogie i by sie nie oplacalo, ale kobieta , ktora pozanalam i jej mąż przebywa w tym samym ZK własnie dzwoni na jej koszt.

u mojego lobuza tez mozna zadzwonic na moszt rozmowcy z budki, ale tylko na stacjonarne ,wiec niestety nie udaje nam sie korzystac z tego :(

To zależy od tego, gdzie macie telefon. Jeżeli w tp to może dzwonić na Wasz koszt. W tele2 (które zresztą chyba zmieniło teraz nazwę) nie można.
Nie sądzę, żeby to zależało od budki ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót