Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
maricn ma racje jak moja prywatna kom. była na podsłuchu tez czasem urywało poł. a pozatym było słychac szumy takie dziwne i echo ...

ale po co nas rozłańczano w takim razie bo że n podsłuchu to wiem ;p

Wiecie może czy w upc jest możliwy telefon na koszt abonenta? bo 9222 działa tylko w tp.

No mój R dzwoni do mnie codziennie bez ograniczeń więc nie ma z tym problemu ! A nie znacie może innego sposobu niż telegrosik na obniżenie kosztu połączeń bo ja mam komórkę i bardzo zjada szybko kartę?

Ostatnia edycja:
Przepisy stanowią że tymczasowo aresztowany nie może korzystac z telefonó...skazani mogą, a ilośc rozmów, ich długośc i jak często zależy od zakładu, a czasem nawet od oddziału... są ustalane grafiki rozmów....jeśli jest dużo osadzonych a jeden telefon..rożmów będzie mało....z tego co zauważyłem ..najczęściej są 2 rozmowy 10-minut w tygodniu..przy czym jedna w dzień weekendowy...ale tak jak wspomniałem to są ustalenia indywidualne dla każdego ZK...

aniq82 napisał:
No mój R dzwoni do mnie codziennie bez ograniczeń więc nie ma z tym problemu ! A nie znacie może innego sposobu niż telegrosik na obniżenie kosztu połączeń bo ja mam komórkę i bardzo zjada szybko kartę?

jest jeszcze TELE-RABAT też obniża koszty połaczen i na komórki bardzo sie opłaca dzwonic z tej karty ,sama taka kupowałam swojemu :)

Monika R,a z tego TELE-RABATu można dzwonić z każdej budki? tzn są jakieś ograniczenia? pytam z ciekawości bo może rzeczywiście się bardziej opłacać. z góry dzieki za odp.

tak z każdej budki telefonicznej tylko jest tzn był jeden problem (nie wiem jak jest teraz ) z TELE-RABATU nie dodzwonisz sie na siec ERA :mad:

nosferatu ale dziewczyny pytały własnie o inna karte niz telegrosik ;)

Ja też tak myślę. Tym bardziej, że w telegrosiku można sobie przez infolinię połączyć karty, a jest to bardzo ważne, po tym co spotkało mojego męża. Przez telefon podałam mu kod karty, on zapisał a "ktoś" podsłuchał lub podpatrzył i w taki sposób dowiedziałam się, że można połączyć karty, bo ten "ktoś" właśnie tak zrobił, i skasował 20 złotych z karty męża. Ja wiem, że 20 zł to może nie jest dużo, ale każda z nas wie, że mając drugą połowę po tamtej stronie, wcale nie jest łatwo i bardzo mi było szkoda tych pieniędzy. Teraz kupuję nową kartę, łączę ze starą, mąż zapamiętał poprzedni kod, nic mu przez telefon nie podaję i już nikt nie ma okazji zdobyć kodu. Taki sposób jest po prosu bardziej bezpieczny. Pozdrawiam.

ja też nie rozumiem i proszę o wytłumaczenie. chodzi o to ze można mając np. dwie karty jakby je połączyć czyli po skonczeniu sie pięniążków na jednej bez przerywania połączenia skorzystać z drugiej? hmm nie rozumiem;p

Możesz tę kartę co jakiś czas mu "doładowywać" w ten sposób, że kupujesz następną kartę o dowolnym nominale, dzwonisz pod numer ich infolinii (są podane) i mówisz, że chcesz połączyć te karty (podajesz PIN nowej karty i starej). Pani Cię zapyta na której karcie mają się znaleźć środki, mówisz na której i to wszystko. By operacja się powiodła - na starej karcie powinna zostać choć złotówka, bo inaczej sie nie uda.

Powiedzcie mi jak jest z telefonami na Smutnej w Łodzi ale juz na karnym???Jak czesto i w jakie dni mozna dzwonic??

I tak ogolnie to czy jak przeleje kase osadzonemu to on moze kupic sobie karte tele w kantynie??:tuptup::tuptup::tuptup:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót