Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
To, jak często osadzeni mogą dzwonić zależy od podgrupy jaką dostaną na komisji penitencjarnej. Z wolności na ZK osadzeni wjeżdżają na przejściówkę, a potem na tzw. zamek, czyli cele pozamykane, godzina dziennie spaceru, tel 2x w tygodniu (nie wiem, czy od razy można dostać podgrupę p2, ale chyba nie). Jeśli osadzony ma niezbyt długi wyrok i "lekkie" wykroczenia może dostać podgrupę p2 na pierwszej komisji. P2 polega na tym, że wszystkie cele na danym oddziale są otwarte, bodajże od 8 do 18 i dzwonić można od rana do wieczora, jeśli pozwolą na to środki pieniężne osadzonego. Tak jak mówiłam, ilość i długość rozmów telefonicznych zależy od podgrupy, a w związku z tym od więźnia, jego zachowania i przeszłości oraz oczywiście kryminału, bo co więzienie to inny obyczaj :)

witam kochane. moj łobuz wczoraj dostal wyrok,jest on jeszcze nie prawomocny i dalej przebywa w areszcie sledczym,w zwiazku z tym czy jako skazany moze juz dzwonic czy nie? i prosze o rade co do kart na rozmowy na tel kom,jaka najtansza? wiem,wiem ,ze bylo juz mowione ale kazda poleca inna i sama juz nie wiem...

Fefka najpopularniejszy TELEGROSIK
Moj Lobuz przebywajac w AS od poczatku jako skazany mial prawo do jednego telefonu na tydzien, rozmowa trwala okolo 10 minut:)

nie wiem...wczoraj go zabrali do as wiec nie mam kontaktu...,adwokat powinien to wiedziec czy on juz podpisuje takie cos na miejcu? jezeli ma podpisane to kiedy bedzie mogl dzwonic?

hej
Chciałam się dowiedziec czy w sytuacji gdy osoba jest w ZK w Tarnowie ( jeszcze dokladaniej nei wiem z jakich dokladnych powodow) czy moge sie z nim jakos skontakotwac na odleglosc? jestem za granica ,usa .Wiem ze moge mu wyslac list ze znaczkiem w srodku czy kopertami ale czy jest jakas mozliwoc bym mogla zadzwonci lub on do mnie? podejrzewam ze nei ,ale czy mogl;ibyscie mi podac jakis numer tam ,nawet bym sie mogla dowiedziec cos wiecej o prawie i czy mi udziela jakichs informacji?
z góry dziekuję ,moze absurdalne pytania ale nie byłam w tej sytuacji weic sami wiecie.... PROSZE ODP mi cos

osemeczka ty z nim niestety sie nie polaczysz, jesli ty zadzwonisz tam to za wiele tez sie nie dowiesz niestety bo wiekszosci info nie udzielaja przez tel tlumaczac ze nie sa pewni czy "pani to pani" i musza widziec dowod osobisty :mad: chociaz co zk to zwyczaj i obyczaj, jedyny ratunek to list z nr tel do siebie

kari27 napisał:
nie sa pewni czy "pani to pani" i musza widziec dowod osobisty

A dlaczego ta złość czy zdziwienie? Naprawdę chciałybyście panie, by o Waszych bliskich panach mógł każdy dowiedzieć się wszystkiego przez telefon-twierdząc że jest matką albo ojcem lub też żoną? A tymczasem byłby to Wasz szef, który chciałby sobie zweryfikować plotki krążące "po mieście"?

Generalnie to jeszcze powinna być zgoda osadzonego na udzielanie komukolwiek informacji o nim.

No nic tak myslalam... no nic pozostaje mi czekac do niedzieli i sie dowiem wszystkiego,
tylko czy ja mu moge wyslac w liscie ta karte z grosika czy raczej nie? czy lepiej by mu rodzice kupili ?i przekazali i czy moga?

Hej, ja mam takie pytanko, czy te budki w więzieniach są na podsłuchu?:)

forg napisał:
A dlaczego ta złość czy zdziwienie? Naprawdę chciałybyście panie, by o Waszych bliskich panach mógł każdy dowiedzieć się wszystkiego przez telefon-twierdząc że jest matką albo ojcem lub też żoną? A tymczasem byłby to Wasz szef, który chciałby sobie zweryfikować plotki krążące "po mieście"?

Generalnie to jeszcze powinna być zgoda osadzonego na udzielanie komukolwiek informacji o nim.

zdziwienie raczej nie, predzej odrobina zlosci, jesli dzwoni sie po informacje czy z osadzonym wszystko w pozadku, czy ma kare czy o co chodzi... jesli nie dzwoni od tygodnia a do zk mam jakies 400 km, czasem zycia panie frog nie da sie podporzadkowac przepisom kodeksom i ustawom
a jesli powinna byc zgoda osadzonego, to powinni miec tez rejestr osob ktorym tych informacji powinni udzielac telefonicznie po odpowiedniej identyfikacji

samue'l tak sa na podsluchu

a czy osoba która jest w areszcie śledczym na sankcji 3 miesięcznej może dzwonić jak przywiozę mu kartę do telefonu czy nie bardzo ?

Iza852 napisał:
a czy osoba która jest w areszcie śledczym na sankcji 3 miesięcznej może dzwonić jak przywiozę mu kartę do telefonu czy nie bardzo ?

Niestety nie :) Jedynie zostają Wam listy , które i tak są pod dozorem..

Mam pytanie i mam nadzieje ze ktos mi udzieli na nie odp ,choc wiem ze bedzie je trudno zrozumiec ale wierzcie mi ze sama nic z tego nie rozumiem.
A wiec tak....
Osoba zatrzymana tydzien temu w wizenieniu po tak mysle otrzymaniu wyroku ,nie wiem niestety w jakiej kategori i niby na 1, roku skazania moze starac sie o przeniesienei do zakladu polotwartego w Debicy z Tarnowa?.Jest to 1 raz i pierwszy wyrok tej osoby?
O co w ogole chodzi ? jesli sie odmyslacie lub mieliscie podoban sytuacje pomozcie? pozdrawiam:*

osemeczka swoje pytanie zadaj ( przeniesienie blizej miejsca zamieszkania)

Ostatnia edycja:
witam mojego nazeczonego zamkneli 11 dnia temu i co moze dzwonic jak to zalatwic

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót