Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
:) a moj J dopiero ma sie dowiedziec czy moze dzownic z telegrosika :) Oby, bo zbankrutujemy na kartach...

A wiecie jak doładować telegrosika bo dopiero raczkujemy i niewiem czy kolejny pin mu pocztą wysłac czy mogę doładować z domu??

oo to już wyższa szkoła jazdy...możesz mu chyba powiedzieć przez telefon....o ile bedzie miał jeszcze z czego zadzwonic

Będzie miał, ale gdzieś przeczytałam, że mozna miec jeden pin i jest możliwosc doładować tg, ale jakos nie wnikałam jak to sie robi ...
:ooo:

jestem tak roztargniona , że szukam pomocy tu na forum bo do wyszukiwarek to chyba nie mam sił...

hehe...ja tez jestem strasznie roztargniona...ostatnio wysylalam list i zapomnialam dopisac miasta....porazka :brawo:

[cytat:2kterxej]
Moj jest w zamknietym i dzwoni w pon, sr, pt, niedz
[/cytat:2kterxej]
My teraz też tak mamy.

A co do telegrosika...
W ubiegłym tygodniu dzwoniłam do ZK i pytałam czy można tam z telegrosika dzwonic, to mi zołza powiedziała, że nie ma takiej opcji.
Wczoraj T. prosił żebym wysłała mu telegrosika, bo wszyscy tam z tg dzwonią! Złośliwość? Czy niedoinformowanie pani ze służby więziennej?

Ja też się muszę douczyc w tej kwestii, bo o tg nie wiem nic ;)

No jak dla mnie to ten tg rewelacja.
Za 60-impulsową kartę Tp płaciłam 26 zł.
W tg za 20 zł jest 105 minut na międzymiastowe.
Dobrze zrozumiałam?

Słuchajcie dowiedziałam się już co i jak. Pierwszy pin karty telegrosika wysyłacie listownie lub podajecie telefonicznie potem dzwonicie na nr 322704889 i tam podajecie pin który ma wasz luby i doładujecie drugim pinem (np 10, 20 ,55) karte lubego. Nie trzeba miec konta można łączyć karty z zastrzeżeniem, że na tą którą chcemy doładować pieniążki jest coś na koncie.
A jednak miałam rację... ehhh... to moje roztargnienie sprawiło, że płakałam mu przez słuchawkę z bezsilności chyba... :roll:
Mam nadzieję, że nie zamotałam.
Ale strasznie się cieszę, że tak można :)

przed ta cala sytuacja, to nawet nie wiedzialam,ze istnieje takie cos jak telegrosik..myslalam,ze z budki mozna dzwonic tylko przez karte tp..;) sadzilam ze telegrosika tez nalezy wlozyc do budki..i jakie bylo moje zdziwienie gdy pani w sklepie daje mi 'paragon' z terminalu..nie chcialam robic z siebie blondynki, zaplacilam i odeszlam..jak moj do mnie zadzwonil, to prawie z placzem do sluchawki,ze wydalam pieniadze nie na to co trzeba..on zaczal sie smiac:):) ehh..

Aga, to proste, ale ja też na początku nie bardzo rozumiałam jak to działa.
Są różne nominały kart Telegrosika: za 10, 20 lub 50 zł. Rozmowa międzymiastowa z takiej karty kosztuje 19 gr/min. Za 10 zł można rozmawiać 52,5 min, za 20 zł - 105 minut, a za 50 zł - 289 minut.

Kupujesz taką kartę w kiosku, na niej jest podany dostęp do bezpłatnego numeru i kod twojej karty. Dzwonisz pod ten bezpłatny numer, odezwie Ci się automat, wystukujesz numer kodu, a następnie wybierasz numer pod który chcesz dzwonić. Trochę to skomplikowanie brzmi, ale jest proste, tylko trochę trwa. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że takiej karty nie musisz dostarczać swojemu chłopakowi, wystarczy, że przekażesz mu telefonicznie nr kodu i numer bezpłatnego dostępu. I już może dzwonić :)
Na pewno nauczy się kodu na pamięć.

Możesz tę kartę co jakiś czas mu "doładowywać" w ten sposób, że kupujesz następną kartę o dowolnym nominale, dzwonisz pod numer ich infolinii (są podane) i mówisz, że chcesz połączyć te karty (podajesz PIN nowej karty i starej). Pani Cię zapyta na której karcie mają się znaleźć środki, mówisz na której i to wszystko. By operacja się powiodła - na starej karcie powinna zostać choć złotówka, bo inaczej sie nie uda.

Czasami zamiast karty wydadzą Ci w kiosku czy sklepie wydruk z terminala. To nie ma znaczenia - na wydruku jest nowy kod i wszystkie informacje jak na karcie.

Powodzenia!

Podrzuce tylko tyle, że najpierw niech Teój łobuz się dowie czy automat tel. który jest w jego Z.K. obsługuje "telegrosika", bo niestety nie wszystkie to robią :!:

dziekuje dziewczynki
wiem ze obsluguje on narazie jest w AŚ i czeka na przeniesienie i teraz nie wiem czy jak go przeniosa to mozna zmienic budke ?? i na innej bedzie tez dzialac??

Cytat:

Podrzuce tylko tyle, że najpierw niech Teój łobuz się dowie czy automat tel. który jest w jego Z.K. obsługuje "telegrosika", bo niestety nie wszystkie to robią

Dokładnie Kasiu. Lepiej sie dowiedziec dla pewnosci.

U mojego chlopaka generalnie automat obsluguje telegrosika, ale czasem robia im jakies "numery" i blokuja im telegrosika oraz dzwonienie na koszt abonamenta, moga wtedy dzwonic tylko i wyłącznie z kart tp. Mowią ze to dlatego ze za dlugo osadzeni rozmawiaja i ze sa za duze kolejki do telefonu.

czy to jest prawda ze jesli sie dzwoni przez tg z budki to dodatkowo jest pobierana oplata w wysokosci 20 gr za kazda minute?? czyli za min na stacjonarny jest 0,49gr..na przedostatnim wydruku z terminala mialam taka informacje..teraz juz nie mam..

..Mój mąż jest na białołęce, czy jest możliwość żeby On zadzwonił na mój koszt.....???? Może wiecie coś na ten temat???? :what:

9222 - połączenie na koszt osoby odbierającej

Anusia najlepiej wpłac jak najszybciej mu pieniądze to w kantynie kupi kartę tel.tam można kupic wszystko.

.... chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wpłacenie kasy..... i pozostaje czekać na jakiś kontakt z jego strony..... :(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót