Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ania a ma wyrok i kartę przy sobie?Bo jak jest aresztowany to trochę inaczej poczytaj posty w tych tematach tam naprawdę dużo można się dowiedziec!

Witam,
mam takie pytanie czy z AŚ mozna dzwonic do najblizszych?czy jest tylko taka mozliwosc z ZK?dziekuje za informacje:rolleyes:

Pisano już o tym tylko w Zakładzie Karnym można dzwonić,na śledczaku nie mają takiej możliwości

wieczny_smutek napisał:
mam takie pytanie czy z AŚ mozna dzwonic do najblizszych?

Uściślijmy - bo nie wiadomo o co pytasz. Telefonować mogą osoby skazane. Mogą to robić zarówno podczas pobytu w areszcie śledczym jak i w zakładzie karnym. Warunek - nie mogą mieć stosowanego tymczasowego aresztu.

Osoby tymczasowo aresztowane według polskiego prawa nie mogą korzystać z aparatów telefonicznych.

To chyba zależy od zk.....mój chłopak dzwoni do mnie w poniedziałki, środy i soboty:( Siedzi w Kaliszu...... pozwalają mu dzwonić ale jedna rozmowa może trwać ok 5-6 minut:(

Witam,
mam takie pytanie czy sa jakies wyznaczone dni kiedy mozna dzwonic z ZK?Czy moga nie pozwolic zadzwonic osadzonemu z jakis powodow?:mad:

Z reguły każda jednostka wyznacza zasady korzystania z aparatów telefonicznych. Zapewne jest to uzależnione od ilości osadzonych uprawnionych do dzwonienia, ilości aparatów oraz tzw. względów organizacyjnych. Czyli są jednostki, gdzie można dzwonić codziennie a są takie, gdzie tylko w wyznaczone dni określone grupy skazanych.

Czy mogą zabronić? Mogą nie udostępnić wtedy, kiedy akurat skazany sobie tego życzy.

Martwie sie bo moj mial dzis dzwonic i telefon milczy, stad moje pytanie :(:( Dziekuje za informacje

poza tym jeśli coś przeskrobią to karą może być np zakaz rozmów telefonicznych . . .

wieczny_smutek napisał:
Witam,
mam takie pytanie czy sa jakies wyznaczone dni kiedy mozna dzwonic z ZK?Czy moga nie pozwolic zadzwonic osadzonemu z jakis powodow?:mad:

To żeleży do Zk i grupy jaką ma skazany ..

A to że nie dzwoni może po prostu zapomniał , moze jest kolejka przy budce , może akrty nie ma ?
Wiesz możliwości jest masa i nie musi być to od razu kara ..

liv84 napisał:
poza tym jeśli coś przeskrobią to karą może być np zakaz rozmów telefonicznych . . .

Nie. Nie ma kary "zakaz rozmów telefonicznych".
Ale jeśli zostanie wymierzona kara umieszczenia w celi izolacyjnej to wtedy skutkiem jej jest miedzy innymi pozbawienia prawa do korzystania z samoinkasujących aparatów telefonicznych.

Witam, Pilnie potrzebuję jak najszybciej skontaktowac się z osoba przebywająca w ZK, czy jest jakaś możliwość np, zadzwonienia do ZK żeby przekazali tej osobie żeby się skontaktowala? czy nie bardzo?

karolajnka napisał:
czy nie bardzo?

Zadzwoń do jednostki i poproś o rozmowę telefoniczną z wychowawcą konkretnego osadzonego (podaj imię, nazwisko oraz imię ojca). Powiedz wychowawcy kim jesteś dla tej osoby, powiedz o co chodzi i grzecznie poproś o przekazanie prośby o kontakt. Od tego jak przeprowadzisz rozmowy (najpierw z prośbą o wychowawce a później z wychowawcą) zależy sukces-zmusić nikogo nie możesz.

tele pin najlepszy do rozmow z osadzonymi wychodzi zdaje mi sie ze najlepiej

podobno moga osadzeni dzwonic na koszt obiorcy jak to on ma zrobic jezeli chcielibysmy mu to przekazać? a i ile kosztuja karty jak wygladaja gdzie mozna kupic?

Dzięki usłudze połączenie na koszt odbiorcy tp każdy będzie mógł się porozumieć z bliskimi nawet wtedy, gdy nie ma pieniędzy na opłacenie połączenia telefonicznego. Wystarczy, że zadzwoni na 9222 i poda numer, z którym chciałby rozmawiać. Telefonistka zestawi połączenie, gdy wzywany abonent wyrazi zgodę na pokrycie jego kosztów.:D Wystarczy przejrzeć temat;)

no tak ale tu dziewczyny na poczatku sie chwala ile razy dzwonia nie ma takiej odpowiedzi a jest ponad 50str chyba rozumiesz mnie...a na komorki tez sie liczy?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót