Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Marysienka wszystko zalezy od ZK w jakim znajduje sie osadzony, moj Lobuz moze dzwonic wtedy kiedy tylko jest wolna budka, a inny w innym ZK moze dzwonic w konkretne dni tygodnia pomimo tej samej grupy. Nie licza sie komorki, chodzi o telefon stacjonarny w TP S.A. Najpopularniejsza chyba karta jest telgrosik :D

Ostatnią edycję dokonał moderator:
a jakie karty są w wiezieniach do budki telefonicznej z czipem czy zwykłe ja nie mogłam znaleźć na poczcie jednej i drugiej zwykłej to kupiłam czipową a jak jest w zakładzie karnym w płocku wie ktoś może??

aleksandra149 myślę, że nie warto zaopatrzyć sie w zwykłe karty a przejśc na "telegrosik" zajrzyj na stronę, która nie raz się w temacie przewinęła. Nie jestem pewna ale chyba tylko z budki telefonicznej netii nie da się dzwonić z telegrosika:tuptup:

Dzwoniłam przed chwilą do Piotrkowa i pytałam, czy można skontaktować się z wychowawcą, a jakiś facet powiedział, że tylko osobiście, a nie przez telefon.

Pytałam też, czy można zadzwonić do budki, jak osadzony nie ma karty, a on odpowiedział, że więzienie to nie hotel i nie można sobie dzwonić...Niby racja, więc pora zaopatrzyć się w jak najtańszą kartę, żeby mógł zadzwonić na komórkę.

A co powiecie na temat katy telerabat? Korzysta ktoś z takiej bo jak porównuje ceny z telegrosikiem to taniej. Tu są ceny z telegrosika Polska -tel. komórkowy 0.79 zł/min Polska - tel. stacjonarny 0.19 zł/min. A tu ceny telerabat Polska - międzymiastowe 0,11 zł Polska - telefony komórkow (oprócz sieci PLAY) 0,54 zł. Tylko zastanawiam się jak to wygląda w praktyce.

Ostatnia edycja:
sylwia z tego co kojarze to telerabat nie odsługuje sieci era jeszcze ..

My korzystamy z telegrosika , w sumie za 20 zł wychodzi coś ponad 25 min na kom.

Witam ,moglabym prosic o info jakie karty telefoniczne obowiazuja w AS w Jeleniej Gorze.Z gory dziekuje za odp

Nie ma w żądnym Zk nakazu używania określonych kart. Jaka kupisz to taka będzie

Becia ,dziekuje za odp ,nie mam zadnego doswiadczenia ,wiec szukam ,probuje pytac ....i mam nadzieje .......pozdrawiam Cie serdecznie

Nie no czasami są jakieś dziwne budki, które niektórych kart nie obsługują, ale możesz Julek tam zadzwonić i zapytać o to, albo jak masz tam jakiegoś osadzonego to możesz się jego zapytać.

Dziekuje slicznie Akte ,zapytam ale poki co nie mamy kontaktu z osadzonym ,wiec niewiele wiem ,w srode bedzie mial komisje ,ktora rozpatrzy co dalej ......jak wczesniej pisalam nie mam doswiadczenia .. ..pozdrawiam serdecznie

Becia900 napisał:
Nie ma w żądnym Zk nakazu używania określonych kart.

Oczywiście. Możesz sobie kupić karty do automatów TPSA a w jednostce będą innej firmy.
Nie żyjemy już w czasach jedynego i słusznego operatora.

No dziewczyny tam kiedyś pisały, że gdzieś była wymiana budek, a one miały zapas kart, które po reformie budek okazały się niestety już nieaktualne.

forg napisał:
Oczywiście. Możesz sobie kupić karty do automatów TPSA a w jednostce będą innej firmy.
Nie żyjemy już w czasach jedynego i słusznego operatora.
Nie żyjemy też w czasach gdzie ZK podaża za operatorami i wymienia budki by być bardziej na czasie :)

Becia900 napisał:
i wymienia budki by być bardziej na czasie :)

No to poczytaj choćby to forum. To się przekonasz, że jednak są jednostki w RP, które "rozwiodły" się z TPSA.

Mam pytanie czy jezeli ja zadzwonie do zk i poprosze o rozmowe z zatrzymanym to bede mogla porozmawiac z nim? Czy to on tylko moze zadzwonic?

Tylko On może zadzwonić..A jeśli chcesz porozmawiać o nim zadzwoń do jego wychowawcy..:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót