Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ja osobiście też kupuję telegrosika, wydaje mi się że najlepiej się na tym wychodzi.
Za 50 zł jest ponad 4 godziny do wygadania. Również kody podaję przez telefon jak zadzwoni:)

ramka1991 napisał:
słyszał ktoś o telefonie interetowym? ze oni z budki mogą do mnie dzownić i się nie płaci. tylko nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to jest i jak to zrobic. moze ktos sie w tym orientuje?

poczytaj o technologii VoIP (Voice over Internet Protocol) oraz dostępie wdzwanianym.

Jest to bardzo oszczędne, jeśli mieszkasz w innym województwie lub innym kraju. Jeśli w pobliżu, ceny są takie same.

PS: Pół roku rozmów z Polski do USA przez dostęp wdzwaniany VoIP kosztowało mnie ok 10 zł - rozmawiamem z użyciem telefonu komórkowego :)

Ostatnia edycja:
Comm, pewnie powiesz, że znowu się Ciebie czepiam, ale muszę to napisać, no bo się dziwię, dlaczego skoro to takie proste, nie napiszesz dziewczynom z forum co trzeba dokładnie zrobić, aby rozmawiać taniej? Nie wiem może ja jestem trochę ciemna jeśli chodzi o jakieś nowe technologie, bo z telefonu korzystam bardzo rzadko, ale wydaje mi się, że jak piszesz "poczytaj o technologii VoIP to to daje mało dziewczynom... Nie wiem, nie możesz napisać wprost, tak krok po kroku jak to zrobić, żeby wykorzystać możliwość jaką daje technologia VoIP i dzwonić taniej z budki telefonicznej?

Akte napisał:
Comm, pewnie powiesz, że znowu się Ciebie czepiam, ale muszę to napisać, no bo się dziwię, dlaczego skoro to takie proste, nie napiszesz dziewczynom z forum co trzeba dokładnie zrobić, aby rozmawiać taniej?

proszę bardzo :)

Let me google that for you

Ja rozumiem że są święta i ludzie są rozleniwieni, no ale google i jego możliwości to chyba każdy z nas zna :)

Demon mi polecił telepin i powiem wam że bardziej się opłaca niż karty impulsowe, telegrosiki itp. Z telepinu jest ok.10min więcej niż z telegrosika :)
Akte, Ty piszesz "bo dziewczynom nie wyjaśniłeś" czyli nam czekającym, a Ty nie czekasz? Przepraszam bardzo ale tak piszesz jakbyś tu była w roli... sama nie wiem jakiej :D Wiesz tylko nie odbieraj tego jako ataku z mojej strony :)

moim skromnym zdaniem nie ma jak to telegrosiki itp a nie wydziwianie i dzwonienie na GG czy jeszcze inaczej na skypa no ludzie jesteśmy trochę zacofani narazie darujmy sobie bo chciała bym was po informować aby porozmawiać na luzie trzeba mieć co najmniej 2MB/s łącze by nas nie rozłanczało ja mam osobiście więcej a i tak jak rozmawiam w ten sposób to niekiedy woła o pomstę do nieba fajnie jest po godz 23 i do białego rana bo łącze jest szybsze w dzień to tak jak pisałam tragedia a mam na prawde solidne łącze

Telegrosiki wcale najtańsze nie są, rozmowy z Telepinu są bardziej opłacalne.

communication napisał:
Ahahahahaha, wiesz co ja po prostu Comm uważam? Że gdybyś znał się na tym i jeszcze potrafił to wytłumaczyć to byś to zrobił - tak jak na przykład sto razy odpowiadasz na pytania dot. wpz, ale, że nie potrafisz wytłumaczyć tematu: budka w ZK + VoIP to zwyczajnie tego nie robisz tylko odsyłasz do google... Ech...
sylwiaaa77 napisał:
Akte, Ty piszesz "bo dziewczynom nie wyjaśniłeś" czyli nam czekającym, a Ty nie czekasz?...
Sylwia, nic się nie stało, nie odbieram tego jako ataku, po prostu napisałam to jakoś tak automatycznie, bo ja raczej nie korzystam z telefonu i średnio obchodzi mnie ten temat i jak pewnie zauważyłaś nie zadaję w nim pytań, ale za to pamiętam, że były już tu pytania o VoIP i Comm ciągle odsyłał dziewczyny - te pytające dziewczyny (czyli nie mnie) do wyszukiwarki, żeby sobie tam o tym poczytały, a gdyby odpowiedział im normalnie na to pytanie jako znawca technologii VoIP, za którego się uważa to by już później nie było tych pytań i kolejnego odsyłania do google.
Reszta ode mnie w TW:)

Becia71
, to teraz odsyłacz dla Ciebie:
http://www.telepin.pl/
;)

Jeszcze jest w miarę tani na komórki tanitelefon, tak się nazywa. Natomiast na stacjonarne nie polecam, bo drogo i w słuchawce trzeszczy. Przynajmniej tak było w naszym przypadku.

Becia, telepin kupisz na poczcie, coś na zasadzie telegrosika.

Czesc, chcialam sie dowiedziec jak to jest z tymi kartami... Słyszałam o takich kartach "telegrosik" i czy ja musze ja kupic i przekazac a jesli tak to w jaki sposob (na widzeniu czy paczka) czy jesli mu wplace pieniadze to on sam ją sobie kupi
Bardzo za nim tesknie ;(

Nie wysyłaj pieniędzy bo połowa pójdzie na żelazna kasę, kup mu kartę telegrosik, telepin wg. uznania i wyślij mu w liście bądź daj na widzeniu. A jaką najbardziej się opłaca kupić kartę to przeczytaj ostatnie 2 strony z tego wątku, wszystko jest napisane.

Dziekuje za odpowiedz.... Wiem, wiem ze wszystko idzie na zelazna
Dam mu osobiscie te karte bo z poczta to roznie bywa

Najlepsze jest to, że te wszystkie "...grosiki" i "...piny" są oparte właśnie na VoIP, z tym małym zastrzeżeniem, że z narzuconymi gigantycznymi marżami.

Po co zatem przepłacać, jak można dzwonić dokładnie na tej samej zasadzie, tylko taniej?

W Polsce jest ok 500 niezależnych operatorów, świadczących usługi dostępu wdzwanianego VoIP (łącznie z tym takim znanym o niebieskich kolorach i zaczynającym się na S) :)

Czesc, czy moze ktos wie ile mozna włozyc kart telefonicznych do koperty wysyłając skazanemu? Bo chciałam włozyc dwie i nie wiem czy nie zatrzymaja jednej albo nie odesla.. Pomocy:roza:

Zależy od ZK, najlepiej zadzwonić i zapytać. Ja Ci powiem, że wkładałam dwie i dostał bez problemu.

Juz jest ok dzisiaj jak byłam zaniesc paczke higieniczną to pozwolili mi wrzucic karte do paczki ;)

a jakie karty kupujecie?? Ja np. Telegrosik - i przecież kody można podać przez słuchawkę ;) przecież żaden problem ;)
Budki mają zastrzezony numer. Raz się wyświetlił i oddzwoniłam, ale sygnał nie dochodził do budki (zablokowane)....

On dzwoni parę razy dziennie do 18:30

koperek1205 napisał:
Czesc, czy moze ktos wie ile mozna włozyc kart telefonicznych do koperty wysyłając skazanemu? Bo chciałam włozyc dwie i nie wiem czy nie zatrzymaja jednej albo nie odesla.. Pomocy:roza:

mozesz mu nawet paczke pocztową zrobić i wysłać 150 kart i nikt z tego problemu robić nie będzie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót