Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
trzeba dokładniej czytać pytania. Ja pytałam się co się dzieje z rzeczą w liście a nie w jaki sposób wysyła się list polecony. Nie denerwuj się tak zerosix jestem pozytywnie nastawiona;)

Ostatnia edycja:
Rownież Sie zgodze, bardzo dobry sposób na zaoszczędzenie dla tych ktoży kupuja karty regularnie. Przy Wysłaniu Kart na wybraną kwote dołanczasz swoj numer na który pieniązki maja być przelane. Następnego Lub dwa dni pózniej realizacja jest zazwyczaj gotowa.;)

Witam wszystkich forumowiczów.
Chciałbym się dowiedzieć:
Jakie jest zapotrzebowanie na karty telefoniczne umożliwiające połączenia na komórki z zakładów karnych w cenie od 20 groszy za minutę, na stacjonarne w cenie od 5 groszy za minutę.
Czy są osoby chętne do zakupu takich kart w nominałach po 10 i po 20 złotych ?
Czy dodatkowa usługa, w postaci bezpłatnej porady prawnej na telefon do każdej zakupionej karty zwiększa Wasze chęci jej zakupu ?
Czy usługa w postaci skrzynki głosowej pozwalającej na pozostawienie wiadomości dla konkretnego numeru telefonu, a następnie na odsłuchanie odpowiedzi na pozostawioną wiadomość, może być przydatna i potrzebna w komunikacji między osadzonymi w ZK a ich rodzinami ?
Z góry dziękuję za każdą wypowiedź.

Prawek odpowiadając na Twoje pytania, tak byłabym zainteresowana takim tematem.

ogolnie dziewczyny polecam wam karte telepin. Na komorke za 25 zl mozna wygadac 46 min a z telepina za 20 zl 25 min. :)

praweks a napiszesz cos wiecej na ten temat

praweks może coś więcej na ten temat :o Jestem bardzo zainteresowana tym tematem.

Koniec zgłaszania zainteresowania tu na forum. Jeśli ktoś ma ochotę - jest PM. Ten temat ma już 78 stron.

Podobno zurzyte karty telegrosik można wysłać pod jakiś adres i dostaję się z tego coś ? Słyszałyście dziewczyny coś o tym ? :(

... tak pisałam o tym kilka postów wcześniej :)

anusia_78 napisał:
... tak pisałam o tym kilka postów wcześniej :)

Aha, no tak nie zauważyłam ;)
Ale to jest tak zawsze 25 zł ? bo ja tego nie rozumiem .
Jak wysle karty za 400 zl to tez 25 ? :cool:

A w ogóle czy jest taka możliwość, żeby podali mi kod a nie doładowali telofon?

Bo bym chciała Mojemu podać kod a nie żebym ja miała..

Sorry :( Ale nie umiem znaleźć info na tej ich stronce.. To pewnie przez tą pogodę ;p

Ja bym na twoim miejscu najpierw wysłała karty za 250 zł ,a do reszty dozbierała żeby znowu było 250 zł .Wtedy dostaniesz 2 razy po 25 zł;)

maleńka1227 napisał:
Ja bym na twoim miejscu najpierw wysłała karty za 250 zł ,a do reszty dozbierała żeby znowu było 250 zł .Wtedy dostaniesz 2 razy po 25 zł;)

aha i to trzeba wysłać na adres telegrosika tak ?
ale ja nie chce żeby mi doładowali telefon tylko żeby kod podali żeby Mój miał :(:(

agula85 napisał:
aha i to trzeba wysłać na adres telegrosika tak ?

Przecież na stronie oferującego usługę są podane dokładnie warunki promocji. I jest napisane co należy zrobić.

a jesli ja wysle mu karte tel. w liscie, to czy ona nie 'zaginie'? I czy w ogole mozna tak robic? Czy takie rozmowy tel. sa na koszt ZK? Pomoze ktos? bo ja sie jeszcze nie za bardzo orientuje.....:help:

Karta zaginąć może tak samo jak wszystko inne, dlatego rzeczy wartościowe najlepiej wysyłać listem poleconym bądź wartościowym.
Do większości jednostek karty można wysyłać w liście, ale zdarzają się i takie, do których kart w liście wysyłać nie można... No ale to w razie co zabiorą kartę do depozytu bądź odeślą na koszt nadawcy.
Na koszt ZK można dzwonić jeśli otrzymało się takową nagrodę, ale tak to nie:)

Mam takie może głupie pytanie. Z AŚ nie można dzwonić ale jeżeli się kogoś zwalnia to chyba pozwolą zadzwonić żeby chociaż ktoś przyjechał. Jeśli się mylę wyprowadżcie mnie z błędu.:)

Astra206 napisał:
Z AŚ nie można dzwonić ale jeżeli się kogoś zwalnia to chyba pozwolą zadzwonić żeby chociaż ktoś przyjechał.

Do momentu uchylenia t.a. osadzony nie może dzwonić. A gdy t.a. zostanie uchylone to należy delikwenta natychmiast zwolnić a nie prowadzić do telefonu. Więc zadzwonić może - jak wyjdzie.

Astra206

Obawiam się, że tego typu kwestie logistyczne trzeba załatwiać wcześniej listownie/telefonicznie - to nie kolonie, z których dzwonisz do domu, żeby tata wyjechał ;-)

Choć byłoby to pomocne, trudno zaprzeczyć.

hej. mam takie pytanko. czy karte telefoniczna moge tylko wysłac listem? czy mogę ja dać w paczce żywnościowej, lub higienicznej. ? A może przejdzie na widzeniu?skończyły mu sie karty...i sie martwie, pozdrawiam wszystkich!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót