Asiulla powiem Ci tak - choć nie wiem czy tak można, bo to może być uznane jako reklama no ale - mało się orientuję w kartach, bo przez długi czas nie praktykowałam tego rodzaju kontaktu, ale że ostatnio nieco się to zmieniło to przeszperałam trochę w internecie i:
Jeśli chodzi o Telepin to:
Naliczanie odbywa się co 60 sekund tzn. opłata jest pobierana z karty za każdą rozpoczętą minutę rozmowy - to z ich strony.
Poza tym wyczytałam, że obojętnie jaką wartość ma karta stawka jest zawsze taka sama.
A jeśli chodzi np. o Telegrosika to nie mogę znaleźć nigdzie informacji odnośnie tego czy jeśli się kupi droższą kartę to stawki są wtedy niższe? Bo znalazłam tylko takie coś, że połączenie na kom (bo to mnie interesuje) z Telegrosika wynosi chyba 80gr za minutę, a z Telepin 52gr (ale do Play 1.46zł).
No to Telepin się bardziej opłaca (chyba, że ktoś ma ten Play), ale nie wiem czy to 80gr dotyczy tylko Telegrosika za 10zł czy tych droższych też? - Może Ty wiesz?
No i w Telegrosiku jest tak, że stawka minutowa jest dzielona na 4 - tzn. jeśli minuta kosztuje 80gr to co 15 sek. jest pobierane 20gr, no a w Telepinie minuta to minuta - jeśli rozpocznie się następną to choćby rozmawiało się z tej ostatniej minuty tylko 2 sek. to i tak zje 52 gr.
Nie wiem czy jasno to opisałam, ale tyle wynalazłam w sieci no i w ogóle ostatnio rozmawiałam z jednym osadzonym to mówił mi, że Telepin wychodzi mu najkorzystniej, ale za prawdziwość tego stwierdzenia nie odpowiadam