Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Asiulla7 na stronie telegrosika jest to opisane, jak to można zrobić.
A ja mam pytanie i po części związane z tematem. Czy ktoś może mi powiedzieć czy osadzony może dzwonić z tel. komórkowego poza ZK, czy może ponieść jakieś konsekwencje tego?Proszę o odpowiedź.

wieczny_smutek napisał:
czy osadzony może dzwonić z tel. komórkowego poza ZK,

Ależ ... osadzony może dzwonić z telefonu komórkowego tylko z celi do celi.

Możesz napisać jaśniej o co Ci chodzi?

Ok, napiszę jaśniej. Przypuśćmy, że jest taka sytuacja że skazany pracuje poza ZK i zadzwoni z tel.komórkowego od osoby która też tam pracuje. Co w takiej sytuacji, jeśli wyjdzie to na jaw?Jestem ciekawa czy to ma jakieś konsekwencje?

Raczej, nie może. A na pewno nie może dzwonić np. do Ciebie. Ja od razu zrozumiałam, o co Ci chodzi.
Ale jak się mylę, to Forg popraw.

wieczny_smutek napisał:
Ok, napiszę jaśniej. Przypuśćmy, że jest taka sytuacja że skazany pracuje poza ZK i zadzwoni z tel.komórkowego od osoby która też tam pracuje. Co w takiej sytuacji, jeśli wyjdzie to na jaw?Jestem ciekawa czy to ma jakieś konsekwencje?

To ja może tym razem odpowiem Ci przykładem "z życia": Kiedyś jeden ze skazanych pracujących na rzecz Sądu (podgrupa P3), w trakcie pracy wykombinował sobie telefon komórkowy i wydzwaniał do znajomych... Pech chciał że zauważył go jeden z Sędziów penitencjarnych który zadzwonił do ZK w tej sprawie. Efektem była degradacja do P1 oraz utrata wszystkich innych przywilejów.

Communication dziękuję za odpowiedź. Chciałam się utwierdzić w tym, że nie warto kombinować.

czy ktoś uzywa kart telepin i moglby udzielic dokladnych info jak to wyglada cenowo, jakie jest nalicznie (sekundowe czy minutowe).
Na stronce mało info, a słyszałam wiele sprzecznych
Dzieki:)

Asiulla powiem Ci tak - choć nie wiem czy tak można, bo to może być uznane jako reklama no ale - mało się orientuję w kartach, bo przez długi czas nie praktykowałam tego rodzaju kontaktu, ale że ostatnio nieco się to zmieniło to przeszperałam trochę w internecie i:
Jeśli chodzi o Telepin to:
Naliczanie odbywa się co 60 sekund tzn. opłata jest pobierana z karty za każdą rozpoczętą minutę rozmowy - to z ich strony.
Poza tym wyczytałam, że obojętnie jaką wartość ma karta stawka jest zawsze taka sama.

A jeśli chodzi np. o Telegrosika to nie mogę znaleźć nigdzie informacji odnośnie tego czy jeśli się kupi droższą kartę to stawki są wtedy niższe? Bo znalazłam tylko takie coś, że połączenie na kom (bo to mnie interesuje) z Telegrosika wynosi chyba 80gr za minutę, a z Telepin 52gr (ale do Play 1.46zł).
No to Telepin się bardziej opłaca (chyba, że ktoś ma ten Play), ale nie wiem czy to 80gr dotyczy tylko Telegrosika za 10zł czy tych droższych też? - Może Ty wiesz?

No i w Telegrosiku jest tak, że stawka minutowa jest dzielona na 4 - tzn. jeśli minuta kosztuje 80gr to co 15 sek. jest pobierane 20gr, no a w Telepinie minuta to minuta - jeśli rozpocznie się następną to choćby rozmawiało się z tej ostatniej minuty tylko 2 sek. to i tak zje 52 gr.

Nie wiem czy jasno to opisałam, ale tyle wynalazłam w sieci no i w ogóle ostatnio rozmawiałam z jednym osadzonym to mówił mi, że Telepin wychodzi mu najkorzystniej, ale za prawdziwość tego stwierdzenia nie odpowiadam:)

dzieki słonce:)
rozjasnilas mi to wszystko bardzo, ba ja juz oczopląsów dostawałam od tych wyczytanych informacji, a w połączeniu z pogadą to nic dobrego z tego nie wychodziło:D
im wiecej czytałam tym mniej wiedziałam

z tych info wynika, ze naprawde telepin jest korzystniejszy-kupiłam juz, trza wyprobowac;)

Mój Łobuz ma telegrosik i nie polecam!!! Drogo jak cholera na kom ;(

a na budke jakby dzwonil z tego telepin to nie byloby jeszcze taniej?

tylko mnie chodzi o to, ile kosztuje minuta jakby moj łobuz dzwonił z budki na budkę.
Doczytalam, ze 0,17 gr. tylko niewiem czy dobrze ;)

To 17gr to jest chyba jak się dzwoni ze stacjonarnego przy użyciu Telepinu.
Bo tam jest tak:
Dzwoniąc przez nr 0800 z telefonu stacjonarnego i Dzwoniąc przez nr 0800 z budki telefonicznej i to 17 gr jest pod tym pierwszym, a 25gr pod tym drugim.

kasiu napisał:
Mój Łobuz ma telegrosik i nie polecam!!! Drogo jak cholera na kom ;(

wcale nie tag drogo zawsze jest to taniej niż normalnie polecam osobiście Dialtech zamawianie kart tylko przez internet O firmie

Zerosix, ale pamiętaj, że Dialtech to tylko w wybranych ZK póki co więc karty Dialtechu to można sobie kupować... - żeby tylko jeszcze było gdzie z nich skorzystać.

w wiekszości ZK np Wojkowice AŚ Bielsko Biała o reszcie nie wiem ale wystarczy zadzwonić na infolinie i się dowiedzieć

zerosix napisał:
w wiekszości ZK np Wojkowice AŚ Bielsko Biała o reszcie nie wiem ale wystarczy zadzwonić na infolinie i się dowiedzieć

AŚ a ZK to co innego. Piszesz w większości, a podałaś jeden przykład. Bo o reszcie nie wiesz, to nie wprowadzaj w błąd. :)

endorfinalna napisał:
AŚ a ZK to co innego. Piszesz w większości, a podałaś jeden przykład. Bo o reszcie nie wiesz, to nie wprowadzaj w błąd. :)

napisałam nie wiem więc to nie jest wprowadzenie w błąd i napisałam że w AŚ i w ZK sie z tym spotkalismy

;)Czyli, jaką kartę najbardziej opłaca się kupić, żeby dzwoniąc z budki na kom było najtaniej???
Jakieś sprawdzone propozycje?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót