Telefony, karty telefoniczne

• Autor wątku Autor wątku dżudi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Forum prawne to nie miejsce na reklamowanie usług operatorów telefonicznych. Również nie jest to miejsce na analizowanie stawek połączeń - każdy użytkownik internetu umie to zrobić sam!

bozenka78 napisał:
to w koncu jest taka mozliwosc czy jej nie ma :confused:
W świetle prawa nie ma, ale jeśli chcesz w ten sposób dowiedzieć się czy koleżanka jest na wolności czy w ZK to nielegalnie mogło mieć to miejsce, więc na tej podstawie żadnych wniosków nie wyciągaj.
Może np. nie jest w szpitalu więziennym, a w normalnym i tam jakoś ten telefon wykonała?

cześć Wam, nie wiecie moze w jakie dni teraz moga dzownic więzniowie z AŚ w Radomiu? Czy jest mozliwosc zeby tam jakos zadzwonic i sie dowiedziec?? Moj facet jest tam od tygodnia, bede go mogla odwiedzic dopiero za miesiac a nie dostalam od niego ani listu ani telefonu pomimo ze ma karty itd. nie pozwalaja mu czy jak??:(

Może być tak że nie może dzwonić, mój pomimo że był w zk to przez pierwsze dwa tygodnie też nie mógł dzwonić dopóki go nie przenieśli na inny oddział. Musisz cierpliwie czekać a może list już jest w drodze do Ciebie?

bula0 napisał:
cześć Wam, nie wiecie moze w jakie dni teraz moga dzownic więzniowie z AŚ w Radomiu? Czy jest mozliwosc zeby tam jakos zadzwonic i sie dowiedziec?? Moj facet jest tam od tygodnia, bede go mogla odwiedzic dopiero za miesiac a nie dostalam od niego ani listu ani telefonu pomimo ze ma karty itd. nie pozwalaja mu czy jak??:(

o ile się dobrze orientuję tak można dzwonić tylko w określone dni tygodnia

Dziewczyny, ja mam taką prośbę do was, bo już zgłupiałam od szukania informacji.

Ł. podał mi nr swojej karty z telegrosika. Chciałabym mu ją doładować, ale jak ja mam to zrobić?

Wybacz, ale w tym temacie już to było omawiane ... Dość dokładnie. Użyj "przeszukaj ten temat" i poczytaj ...

makaroniarka....nie musisz mieć numeru jego karty ,wejdz na strone telegrosika i doładujesz przez internet...

No tak, było omawiane, czytałam na ten temat, ale myślałam, że całkiem inaczej to wygląda w praktyce. A wniosek z tego taki, że najlepiej jest kupić zwykłą kartę, albo doładowanie przez Internet. Po co kombinować?

Niektórzy kombinują chyba dlatego, że:
- nieraz dzwoni się, kończy się rozmowa i się okazuje, że zostało np. 30 gr - przeważnie takie kwoty przepadają, bo nikomu nie chce się dzwonić na minutę czy 15 sekund w zależności na jaki rodzaj telefonu się dzwoni, a jak się doładowuje ciągle to samo konto to nic się nie traci
- niektórzy osadzeni uczą się numeru jednego kodu na pamięć i dlatego chcą, żeby zamiast dokonywać zakupu kolejnych kart, doładowywać im ten jeden kod:)

Makaroniarka najlepiej zadzwonic na infolinie i podać konsultantce nr zakupionej karty i nr karty którą chcesz doładować i to zaraz ma przelane;) Mój M dzwoni do mnie za 0,09 gr za min na dom i za 0.51 gr na kom z pewnej firmy, ale nie będe tu reklamować. Jak co to pisać na PW;)

Witam! Mam pytanie czy ktoś wie, czy jeśli odbyła się sprawa, na której zapadł wyrok to czy skazany może dzwonić zaraz po zapadniciu wyroku czy np. musi poczekać aż wyrok się uprwomocni . Wiem że będzie mógł zadzwonić dopiero jak podpisze warunki skazania tylko kiedy to nastąpi ? zaraz po zapadnięciu wyroku czy jakiś czas po?

onyxa1 napisał:
Wiem że będzie mógł zadzwonić dopiero jak podpisze warunki skazania tylko kiedy to nastąpi ?

Nie podpisze warunki skazania tylko wyrazi zgodę na stosowanie wobec niego przepisów wykonywania kary pozbawienia wolności (zgodnie z art. 223 kodeksu karnego wykonawczego).
A stanie się to po wyrażeniu tej zgody i postawieniu go przed Komisją Penitencjarną, która nada mu podgrupę (pisząc w uproszczeniu).

Witam...mam pytanie czy ktoś posiada numer telefonu do budki w zakładzie karnym w Opolu??? Potrzebuje się szybko skontaktowac ze znajomym...a jak zadzwoniłam do dyżurnego zmiany powiedział mi ze moze mi tylko pomóc podając numer mojego telefonu znajomemu :/ dzięki za odpowiedzi

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót