Telefony, różne filmy w szkole.

• Autor wątku Autor wątku paffeu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paffeu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam na początku z góry przeproszę jeśli zły dział, i poproszę o ewentualne przeniesienie :). Więc tak zacznamy historyjką( dla informacji jestem uczniem drugiej gimnazjum. ) . Zdarzyło mi się nie być w szkole ( wiadomo nie pierwszy raz ) i niestety koledzy i koleżanki zrobili się zbyt odważni i jedna z moich przecudownych koleżanek wpadła na pomysł aby pójść do Pani Dyrektor i "nakapować" na jednego kolegę, że używa telefonu w czasie lekcji ( w tym przypadku lekcji języka niemieckiego). No i się zaczęło on wyspowiadał się o reszcie klasy i mnie najprawodpodobniej również wsypał, że używam telefonu komórkowego w czasie lekcji, nie ukrywam, że czasami się zdarza, jeszcze parę osób zostało wciągniętych w sprawę ( Ten oto osobnik z gatunki "homo sapiens " oczywiście nie naskarżył na swoich kolegów oczywiście, więc część klasy pozostała wolna od tej sprawy chociaż winna. ). Z opowiadań wynika, że P.Dyrektor groziła Policją, naganą dla klasy oraz obniżonym zachowanie ( W statucie szkoły jest zabronione używanie telefonów komórkowych w szkole, chociaż cała szkoła nie stosuję się do tego przepisu - bez wyjątku, chyba że takowego urządzenia nie posiadają . ) Rozmowa z P.Dyrektor zakończyła się "niby" odpracowaniem w postaci pomocy u konserwatora i tu pojawia się nieścisłość moich źródeł, część osób mówi, że jeden z kolegów miał wykonać liste i tam wypisać wszystkich winnych czynu. I na tej liście jestem ja, i nie mam pewności czy na spotkaniu o Pani Dyrektor padło moje imię. Oczywiście kolega od listy nie uwzględnił w niej swojego kolejnego kolegi, który jest "winny". Więc moje pytania brzmią czy za używanie telefonu komórkowego może być "rozmowa" z Policją, jeśli nie to jak np dołożymy do tego oglądanie zdjęć "erotycznych" na serwisie instagram w czasie lekcji, w celach żartu oczywiście, ( z tymi zdjęciami jest to tylko przykład, nie miało to miejsca przynajmniej mi się tak wydaje. ) Czy można mieć z powodu używania telefonu komórkowego mieć obniżone zachowanie, dodam, że wcześniej na lekcji nie zostałem ani raz upomniany przez nauczyciela w tej sprawie. Przepraszam za taki trochę chaos wypowiedzi jestem jeszcze pełen emocji :). Z góry dziękuję za odpowiedzi.

To wyłącznie kwestia wewnętrznego regulaminu szkoły. Żadna policja.

Dziękuję za odpowiedzi, jeszcze jedna sytuacja, jeśli by już doszło do przejścia na oceny z zachowania i większości by się posypały to czy, że względu na to, że jestem aktywny społecznie (Młodzieżowa Rada -Gminy , Przewodniczący szkoły itd ) mogę liczyć na brak konsekwencji ?. A tak w ogóle czy można wyciągać konsekwencje tylko z zeznań kolegów ? ( w klasie jest kamera, która w moim mniemaniu jest zamontowana bezprawnie ) Apropos zdjęć erotycznych na to nie ma nigdzie parafki w regulaminie szkoły czyli interpretacja leży w rękach dyrektora albo nic za to nie grozi ? Emocji na naukę juz nie przekuję :) juz po wystawieniu.

Udzielanie się społecznie zawsze działa na Twoją korzyść, każdy patrzy lepiej na takiego człowieka, czy to sędzia czy wychowawca. Zainteresowała mnie za to kamera w klasie. Co oni chcą zarejestrować, i jak to jest uzasadnione?

Nie mogą nauczyciele odrazu np. Z wzorowego czyli 6 dać ci 1 czyli naganne.

najwyzej moga spucic 2 oceny z zachowania w dol ale nie z 6 na 1 ;/

Powrót