Telefony z windykacji z żądaniem podania daty urodzenia itp. Czy muszę odpowiadać ?

• Autor wątku Autor wątku dariii
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
OK, na pewno nie jest przedawnione roszczenie. Zatem wersja by powiedzieć windykatorowi by spadał na drzewo odpada.
Upadłość konsumencka to fikcja.

Jak nigdy nie podejmiesz pracy i nie masz żadnego majątku to po prostu nie płać długów i tyle. Koomrnik nic ci nie zajmie. Pamiętaj tylko, że takie zobowiazania będą przedawniały się dopiero po 10 latach od wyroku, a zapewne taki będzie. Nie mniej jednak, w tym okresie 10 letnim wierzyciel będzie mógł zwrócić się o podjęcie do komornika jakiś czynności i znowu mamy 10 lat do przedawnienia.

Proszę zabezpieczyć syna przed dziedziczeniem tego długu.

Z wyrazami szacunku

Hazgrun

Bardzo Ci dziękuję radpor za zainteresowanie moją sprawą, aż tak ostro nie chciałam traktować windykatora bo rozumiem, że to jego praca, ale do czasu bo jak staje się nachalny to mi też nerwy puszczają, a nie mogę się denerwować bo to choroba neurologiczna, mogę mieć rzut, szpital i stałe pogorszenie sprawności fizycznej.
Co zrobić, żeby oni zrozumieli, że nie mam skąd wziąść pieniędzy, musiałam zakończyć działalność bo nie byłam w stanie np. wstać z łóżka przez 3-4 dni, momentami nie mogłam ręką ruszyć.
Wszystko co mieliśmy, tj. dom, drogi samochód zostało sprzedane by pokryć desperackie próby leczenia, które nie przyniosły efektu trwałej poprawy?
Piszecie, żeby zabezpieczyć syna przed dziedziczeniem, tzn. co trzeba zrobić?
Dziękuję wszystkim za pomoc, z całego serca dziękuję :-)

Zabezpieczenie spadkobierców przed dziedziczeniem długów to szerszy temat. Proponuję udać się do pomocy prawnej w realu. Pobieżny rys orientacyjny nt firm windykacyjnych, również wobec spadkobierców na portalu chomikuj.pl pt. "Windykacja Poradnik postępowania sensownego".

Pozdr.
Hazgrun

Powrót