telefony z windykacji

• Autor wątku Autor wątku ewa.miernik@onet.pl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewa.miernik@onet.pl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
witam mam taki problem wzielam kredyt w ferratum bank wplacilam 1 rate pomylilam sie z miesiacami nie mam wplaconej 2 raty termin byl 2 tyg temu dzis zadzwonili i kazali mi wplacic dzis pieniadze an byl bardzo nie mily wyytywol co zrobilam z pensja gdzie mam pieniadze pytal ile zarabiam nie pomogly zadne tlumaczenia ze wplace po pensji co nam robic :mad:

Wywiązywać się z umowy.

O tym to i ja wiem:)

Ale też i innej rady tu nie ma.

ewa.miernik@onet.pl napisał:
wplace po pensji co nam robic
Wpłacić po pensji , ale z pewnością naliczą swoje dziwne kwoty windykacji.

Których akurat należy nie płacić.

Witam ja to wszystko rozumiem i nie uchylam sie od slaty tego kredytu ale jakim prawem pan z windykacji pyta co ja zrobilam z pensja ja z nim slubu nie bralam. :mad:

ewa.miernik@onet.pl napisał:
jakim prawem pan z windykacji pyta co ja zrobilam z pensja ja z nim slubu nie bralam. :mad:

Pan z windykacji ma wywrzeć presję na dłużniku , wzbudzić w nim poczucie winy , zastraszyć itd. a ty nie musisz z nim rozmawiać .
Po prostu spłać to co musisz wg. harmonogramu spłat i staraj się robić to terminowo .
Nie daj się złapać na monity za np. 30zł. za list zwykły czy 10zł. za sms-a

Dziekuje za dobra rade Pozdrawiam

Ja ci powiem, nagraj wszystkie rozmowy po czym zgłoś na policji

Jak dzwonią to musisz powiedzieć coś w stylu "Nie wyrażam zgodę na kontakt telefoniczny, wszystkie zgody które wam udzieliłem w tym temacie cofam, proszę o kontakt za pomocą poczty" wzywam też firmę xxx do zaprzestania nękania telefonami i sms-sami wszystkie próby kontaktu będą odnotowane a rozmowy nagrywane i przekazane organom ścigania.

Oni mają swoje procedury więc muszą odczekać xx dni zanim skierują sprawę do sądu, w tym czasie spłacisz zaległość i tyle.

Programów do nagrywania rozmów jest masa wystarczy mieć tel w miarę dobry, coś lepszego niż nokia 3310 :)

świruWawa napisał:
Ja ci powiem, nagraj wszystkie rozmowy po czym zgłoś na policji
Oczywiście nie zapomnij dodać że nie wywiązujesz się z umowy i nie wpłacasz ustalonych rat w terminie.
Wystarczy z nimi nie rozmawiać , i tyle.

Ostatnia edycja:
Damianxxx
Windykatorem jesteś że aż tak cie to boli że ktoś nie spłaca?

świruWawa napisał:
Damianxxx
Windykatorem jesteś że aż tak cie to boli że ktoś nie spłaca?

jakie to ma znaczenie ?

bierzesz kredyt = spłacasz raty

świruWawa napisał:
Ja ci powiem...
Lepiej już nie mów, bo wprowadzasz w błąd a Twoja porada może przynieść wręcz odwrotny skutek.
Wykonanie telefonu, czy też kilu na przełomie dni to żadne nękanie. Gdyby to było kilkakrotnie dziennie na przełomie kilku dni, w różnych godzinach mimo wyraźnego sprzeciwu, wtedy możemy zacząć mówić o nękaniu.

Powrót