Telekomunikacja dla Domu pomocy

• Autor wątku Autor wątku koniczynka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koniczynka23

Stały bywalec
Odpowiedzi
551
Witajcie,

właśnie odebrałam pocztę i widzę kopertę telekomunikacja dla domu. Myślę, sobie pewno jakaś reklama, otwieram a tam faktura opiewająca na 20zł z groszami do zapłaty...Myślę sobie o co chodzi? mamy umowę na stacjonarny z netią...co robić?

koniczynka23 napisał:
Na fakturze chyba jest zapisane z jakiego tytułu do zapłaty 20 złotych ?
Zadzwoń do nich i zapytaj.

Poprawka jednak matka podpisala tę umowę, bo powiedzieli jej , że oni się łączą z netią i będzie miała mniejszy rachunek. Dzwoniłam do neti pani powiedziała , że to oszustwo i powiedziała , żeby dzwonić do urzędu komunikacji elektronicznej...matka podpisała umowę na 3 miesiące, będze te 20zł...a potem drożej ,,,są jakeś usługi dodatkowe , bilingi i jakaś nawet 600zł ...co z tym dalej zrobić?Wiadomo, że wypowiedzieć umowę można do 10 dni..

koniczynka23 napisał:
Dzwoniłam do neti pani powiedziała , że to oszustwo
Oszustwo ?
koniczynka23 napisał:
matka podpisala tę umowę
Jakie oszustwo skoro Matka sama podpisała umowę ?
koniczynka23 napisał:
co z tym dalej zrobić?
Dokładnie przeczytać umowę, będzie Mama wiedziała za co płaci i ile, oraz kiedy może wypowiedzieć umowę i w jaki sposób.
P.S.
Następnym razem niech przeczyta przed podpisaniem, nie po.

No, oszustwo w takim sensie, że oni powiedzieli jej , że będą łączyć się z netią! a mamy telefon w netii więc będzie mniejszy rachunek. Mama się zgodziła.Dzwoniąc do Netii okazało się, że oni do żadnej innej firmy nie przeszli...Owszem umowy należy czytać,ale uwieżcie tamten okres mama miała ciężki. Umowa była podpisana 24.03. więc wypowiedzieć się nie da... Tylko, że trzy miesiące miała być niska cena a potem... są na niej jakieś usługi dodatkowe billingi,pefix, więc po tym obniżonym okrese nie wiadomo ile wyniesie rachunek...

koniczynka23 napisał:
oni powiedzieli...
1. Mama jest w stanie udowodnić, że właśnie tak powiedzieli, czy też tylko może powiedzieć, że tak mówili ?:)
2. Mówić można wiele, ważne jest to, co się podpisuje.
koniczynka23 napisał:
uwieżcie tamten okres mama miała ciężki
Rozumiem i współczuję, jednak to nic nie zmienia.

Znaczy powiedzieli jej , że netia ma pod nich podłączyć się/przyłączyć. Jak ma to udowodnić prócz słów?

Myślisz, że warto zadzwonić do urzędu elektronicznego? Wypowiedzieć się nie da, jak już to przeboleć to po najniższych kosztach...zwłaszcza , że umowa na 24 miesiące.

koniczynka23 napisał:
Jak ma to udowodnić prócz słów?
Przecież własnie takie pytanie zadałem Tobie ?:)
koniczynka23 napisał:
Myślisz, że warto zadzwonić do urzędu elektronicznego?
Możesz, tylko co to zmieni skoro mówić możesz wiele, tylko jak to udowodnić, że mówisz prawdę ?

Powrót