Szkoda, że tylko na podstawie uchybień regulaminowych doszło do anulowania tych narzuconych w nieuczciwy sposób opłat, a nie ze względu właśnie na nieuczciwy sposób postępowania operatora.
Dzisiaj rano ja też miałem telefon z firmy Telekomunikacja Novum.
Ponieważ już kiedyś do mnie dzwonili, więc wiedziałem o co chodzi i czego się spodziewać.
Pani, podobnie jak poprzednim razem zakomunikowała mi, że "przysługuje Panu prawo do obniżenia abonamentu" i "możemy Panu ten abonament obniżyć"
Upewniłem się czy Pani dzwoni z Telekomunikacji Polskiej, a po otrzymaniu potwierdzenia, poprosiłem, żeby mi go w takim razie obniżyła.
Gdy zaczęła mnie wypytywać o wysokość rachunków, wyraziłem zdziwienie, że nie wie tego, jeśli dzwoni do mnie z Telekomunikacji Polskiej.
Kobieta dalej "szła w zaparte" i odpowiedziała, że ona jest z działu handlowego TP, a oni nie mają dostępu do rachunków klientów. Udałem, że wierzę.
Gdy kazała mi odczytać i podać jej mój numer abonenta z rachunku, ponownie zapytałem, czy na pewno jest z Telekomunikacji Polskiej.
Pani ponownie potwierdziła, ze tak!
Wtedy spytałem się jej, w takim razie co to jest ta Telekomunikacja Novum, o której wspomniała przedstawiając się. I to był koniec rozmowy, Pani bez słowa rozłączyła się.
Ponieważ na takich oszustów jestem uczulony (przeprawy podobne do opisanych w tym wątku, miałem z Cyfrą+ oraz z Link4), więc postanowiłem pogooglać za tą firmą i w taki sposób trafiłem na tę dyskusję.