Ł
ŁukaszDe
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, pracuję w niemczech za pośrednictwem firmy DAKO właściciel mieszkania w którym mieszkam nie jest zby fair w stosunku do lokatorów a mianowicie: Około 2 tygodni temu mój współlokator przypadkiem wybił szybę właściciel wystawił rachunek na 178 euro (szyba bardzo mała) ok 20cmx50cm w rachnku zaznaczył,że szyba kosztowała 70 euro co mogło być prawdą reszta to jakieś liczby z kosmosu np. 40 euro za narzędzia (szybę wystarczy wsadzić w dziurę i zabić 4 deseczkami) wiem również ,że sam rachunek jest "lewy" podobno szybę montowała firma nic bardziej mylnego to właściciel domu przyszedł i po prostu wstawił szybę (mam na to przynajmniej 2 świadków). Teraz druga sytuacja w niedzielę rozbiłem telwizor który na niemieckim ebay można kupić za 120 euro + 20 euro przesyłki właściciel chce wystawić rachunek na 370 euro co znacznie przekracza cenę nowego telewizora razem z przesyłką i montażem (postawieniem go na stole?). I tu moje pytanie czy jest jakakolwiek szansa ,że wywalczę swoje pieniądze? Znajomi z pracy ci ,którzy widzieli montaż szyby zobligowali się ,że jeśli zajdzie taka potrzeba mogą zeznać jak był na prawdę.