Telewizor przed blokiem

• Autor wątku Autor wątku Matwo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Matwo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dziś bardzo oczekiwany mecz Polska - Portugalia. Chciałbym z kumplami wystawić tv przed blokiem. Mecz jest o 21 i z 2 godzinki potrwa (wchodzi na ciszę nocną). Chciałbym się dowiedzieć czy mogę mieć z tego jakieś problemy? Miejscowość nie jest za duża (3k mieszkańców), 30m od głównej ulicy. Znalazłem w internecie artykuł że jacyś tam ludzie tak zrobili, piwko wiadomo też mieli i nic tam nie było napisane że to jakoś nielegalne czy karalne.
Bardzo proszę o odpowiedzi ;) Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Zacznę od pomysłu takiego: niewykluczone jest to, że mieszkańcy obok was mogą nie podzielać waszego entuzjazmu euro (ja podzielam, skopmy pupki portugalczykom), więc jeżeli będzie im przeszkadzać wasze oglądanie to mogą wezwać odpowiednie służby i będą mieli do tego prawo. Zwłaszcza jeżeli mówimy o bloku ( w kontekście większego prawdopodobieństwa, że znajdzie się osoba, która może zadzwonić po służby)

Natomiast kodeks wykroczeń stanowi:
Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Nie cytuj całych postów pod którymi bezpośrednio się wypowiadasz. mod

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Gauncik napisał:
Zacznę od pomysłu takiego: niewykluczone jest to, że mieszkańcy obok was mogą nie podzielać waszego entuzjazmu euro (ja podzielam, skopmy pupki portugalczykom), więc jeżeli będzie im przeszkadzać wasze oglądanie to mogą wezwać odpowiednie służby i będą mieli do tego prawo. Zwłaszcza jeżeli mówimy o bloku ( w kontekście większego prawdopodobieństwa, że znajdzie się osoba, która może zadzwonić po służby)

Natomiast kodeks wykroczeń stanowi:
Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Dzięki za odpowiedź. Sąsiedzi raczej nie będą mieć nic przeciwko ale zastanawiam się czy wystawić telewizor przed blokiem na trawie czy na parapecie od strony pokoju. Czy tak czy siak jakby przyjechały odpowiednie służby byłoby przerąbane? :D

LeszsekS napisał:
Bezprawne rozpowszechnianie emisji meczu.
Może i racja ale naprawdę mała miejscowość, policja raz na miesiąc przejezdża a nawet jeśli to często popijamy w centrum miasta dosłownie pod gminą większą grupą i nawet nie podjadą do nas :D Oczywiście spokojni zawsze jesteśmy.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Życzliwy porobi zdjęcia, powiadomi uprawnionego.

Powrót