Telewizor w ZK

• Autor wątku Autor wątku PiorunK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dziadziuś napisał:
Poproszę o podstawę prawną nakładającą na SW obowiązek weryfikowania zawartości nośnika CD lub DVD.

Art. 2.2 ust. 6 ustawy o SW

Idąc dalej Waszym tokiem myślenia - co jeśli na nośniku oryginalnym są informacje niedozwolone? Jak można je zweryfikować i dlaczego wobec tego Dyrektor wyraził na nośnik zgodę, a na kopię zapasową już nie?

Ostatnia edycja:
6) zapewnienie w zakładach karnych i aresztach śledczych porządku i bezpieczeństwa
Żarty sobie robisz?

co jeśli na nośniku oryginalnym są informacje niedozwolone?
Udowodnij zatem, że to jest oryginał, a nie "oryginał" z bazaru. Ja mam prawo podejrzewać, a na Tobie ciąży dowód.

Ostatnia edycja:
Dziadziuś napisał:
Żarty sobie robisz?

Skądże. Podejrzewam, że żartuje Dyrektor jednostki X który zarządzeniem ustala, że "oryginalny" nośnik jest bezpieczny dla jednostki a jego kopia zapasowa już nie...

Dziadziuś napisał:
Udowodnij zatem, że to jest oryginał, a nie "oryginał" z bazaru. Ja mam prawo podejrzewać, a na Tobie ciąży dowód.

A dlaczego ja mam to udowadniać? Mnie nie interesuje kwestia oryginalności oryginalnego nośnika.

Ja tylko egzekwuje swoje prawo do wykonania i użytkowania kopii zapasowej oryginalnego nośnika, na który dostałem zgodę. Dyrektor który zezwolił mi na użytkowanie oryginalnego nośnika nie może w sposób zgodny z prawem odmówić mi użytkowana jego kopii zapasowej. Bo skoro przyjął, że oryginał nie stanowi niebezpieczeństwa dla jednostki, to (podążając za tą samą logiką myślenia) jego kopia (która może być spreparowana w równy sposób jak oryginał) również tego niebezpieczeńswa nie stanowi.

Jeśli uważa inaczej - winien to zaargumentować. Argumentacja związana z brakiem kadr zdolnych do weryfikacji jest wyjątkowo zabawna z punktu widzenia prawnego.

Ostatnia edycja:
Dziadziuś napisał:
Wytocz więc proces przeciwko Skarbowi Państwa. Z niecierpliwością poczekam na wyrok.

Z jakiego powodu, skoro mowa o skardze na decyzję Dyrektora stosownie do art. 7 kkw?

Dziadziuś napisał:
Po raz kolejny informuję Cię, iż odmowa nie ma związku z tzw. "legalnością"!!! :mad:
Dziadziuś spokojnie, Guest user tak lubi. Niedawno bił pianę w wątku dot. listów, a gdy się okazało, że nawet nie zrozumiał kto napisał list, uciekł z wątku i teraz odbija to sobie w następnym temacie:D To taki typ osoby co "dasz mu człowieka, a znajdzie Ci paragraf".
Ale co, przecież jak zawsze ma rację :ok: ;)

To Ty masz udowodnic moja winę a nie ja swoją niewinność.

Zawoziłam teraz mojemu T tv ,maksymalnie 19 cali ,sterowanie manualne i bez USB + tuner naziemny z pilotem.

Fakt że nie ma być USB irytuje mnie, bo teraz właściwie wszystkie TV mają USB i HDMI
idiotyczny zakaz

Rozumiem cie PiorunK ale niestety takie warunki stawiaja i trzeba sie do nich dostosować ,najlepiej kupowac uzywany telewizor bo po wylutowaniu USB przynajmniej nie traci gwarancji.

A jak to jest z tą opłata rtv? Orientuje się ktoś?

Powrót