Temat dotyczy Poczty w Polsce

• Autor wątku Autor wątku mmyy7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mmyy7

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam pewien genialny pomysł, ale jest z nim pewien problem. Niestety nie zdradzę Wam dosłownie co to będzie, lecz chciałbym poprosić Was o pomoc. Biznes będzie polegał na tym że za pośrednictwem jakiegoś człowieka wyślę pewną rzecz na pocztę w jakimś domostwie. Klient nie będzie sam wysyłał tego lecz to ja wyśle osobie którą klient wybierze, np. ze swoich znajomych. Teraz tu pytanie:

Czy mogę wysłać pewną rzecz na pocztę domową (w domostwie) danej osoby którą wybierze mój klient bez zgody swojego znajomego ? Czyli jak np. klient wybierze znajomego i ja wyśle pewną rzecz na adres znajomego, ale bez zgody tej osoby do której to dotrze.

Bardzo proszę Was o pomoc.

Wszystko zależy od tego, co to za przesyłka, jaka jest jej zawartość. Tłumaczysz to w dość zawoalowany sposób. Odpowiedź więc nie powinna dziwić.

Jeśli masz tylko pośredniczyć w nadawaniu zwykłych paczek i listów to nie ma problemu,ale jeśli by chodziło o różne reklamy, oferty itp. wtedy jest to karalne. Nie znam najwyższej kary w Polsce za takie wiadomości,ale w stanach padł rekord 300 milionów dolarów i to dla zaledwie jednego człowieka.

Powrót