A
agnieszkazdługami
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
dzień dobry.
przeszukałam różne wątki odnośnie przedawnień kredytów i nie bardzo mogę znaleźć konkretne terminy.
proszę o odpowiedź odnośnie konkretnego przykładu:
kredyt wzięty na 3 lata (36 rat) we wrześniu 2009r. spłacany do sierpnia 2010r.
od tamtej pory nic nie było spłacane z braku środków.
nie było pisma z sądu, dzwoni tylko koksztys, żeby zapłacić chociaż złotówkę (wtedy bieg przedawnienia zniknie).
nie wiem kiedy kredyt został wypowiedziany bo zmieniłam adres zamieszkania 3,5 roku temu i nic nie otrzymywałam, dopiero teraz koksztys przysłał pismo listem zwykłym na adres, który znalazł w zusie.
pytanie jest takie: kiedy przedawnia się ten kredyt?
czy po 3 latach od wzięcia? czy od pierwszej niespłaconej raty? czy od ostatniej raty kredytu?
przeszukałam różne wątki odnośnie przedawnień kredytów i nie bardzo mogę znaleźć konkretne terminy.
proszę o odpowiedź odnośnie konkretnego przykładu:
kredyt wzięty na 3 lata (36 rat) we wrześniu 2009r. spłacany do sierpnia 2010r.
od tamtej pory nic nie było spłacane z braku środków.
nie było pisma z sądu, dzwoni tylko koksztys, żeby zapłacić chociaż złotówkę (wtedy bieg przedawnienia zniknie).
nie wiem kiedy kredyt został wypowiedziany bo zmieniłam adres zamieszkania 3,5 roku temu i nic nie otrzymywałam, dopiero teraz koksztys przysłał pismo listem zwykłym na adres, który znalazł w zusie.
pytanie jest takie: kiedy przedawnia się ten kredyt?
czy po 3 latach od wzięcia? czy od pierwszej niespłaconej raty? czy od ostatniej raty kredytu?