T
trancehunter
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam. Proszę z góry o wyrozumiałość, ponieważ będzie to mój pierwszy staż pracy. Przechodzę do sedna: Otóż wybrałem wniosek w Urzędzie Pracy o odbycie stażu pracy. Udałem się celem uzyskania informacji do Urzędu Gminy w mojej miejscowości ,czy mógłbym go odbyć w nim właśnie. Ponieważ osoba odpowiedzialna za tego typu sprawy była akurat w urzędzie, więc po paru minutach zostałem wezwany na rozmowę. Po jej odbyciu i złożeniu wniosku zostałem poinformowany, że informację dostanę drogą telefoniczną następnego dnia. Na drugi dzień dostałem wiadomość, że mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie i umówiłem się na podpisanie umowy i tutaj zmierzam do pytania: Czy już następnego dnia ten staż się może rozpocząć, czy też musi upłynąć jakiś okres od momentu podpisania umowy? Pytam się, bo akurat następnego dnia mam do lekarza ważną wizytę. Jestem osobą niepełnosprawną i niestety co jakiś czas muszę być na kontroli.Akurat tak pechowo wypadło. Czy jest to jakoś prawnie uregulowane, czy też jest to bardziej kwestia dogadania się z pracodawcą? Szukałem w Google odpowiedzi, ale nie znalazłem, dlatego piszę tutaj.