termin rozprawy

• Autor wątku Autor wątku olkownica
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
olkownica

olkownica

Użytkownik
Odpowiedzi
47
Moj chłopak został tymczasowo aresztowany siedzi juz 3 miesiące, Akta sa juz w sądzie. Ile mniej więcej sie czeka na date rozprawy

od wpłynięcia akt do sądu na rozprawę czeka się gdzieś od 1-3 miesięcy.. zalezy od tego jaki natłok spraw jest w sądzie..
my na samo wyznaczenie terminu czekaliśmy miesiąc, teraz miesiąc na rozprawe.. czyli wyszło ze 2..

Moj ma wyznaczona na 1.06.2009. Więc jest dobrze xD A czy moge na rozprawie uczestniczyć jeżeli nie jestem z rodziny ??

To czy jestes z rodziny czy nie nie ma znaczenie :)
Możesz uczestniczyć jeżeli rozprawa jest jawna. Zapewne sędzia będzie się pytał kim jesteś i czy jesteś świadek w tej sprawie.

to fajnie ;) ehh bo w szkole albo w domu nie wysiedzę... nie ma szans dziękuje za informacje:*

miało być świadkiem* :P zagapiłam się :D

Nie ma za co dziękować. Jak najbardziej rozumiem, że nie będziesz mogła spokojnie wysiedzieć w takim dniu :)

ale jak nie jestem światkiem w sprawie to spokojnie bede mogła wejsc ??oczywiście jak będzie rozprawa jawna:D

Tak tak bez problemu będziesz mogła wejść :D

Olkowica moj tez ma 1,06 sprawe do tego czasu minie 2 msc od chwili aresztowania.Takze mamy szczescie ze wszystko w miare szybko sie toczy.

No to macie szczęście . . . Mój siedzi już prawie 4 miesiące :( a więc trochę się już nasiedzial . 3mam kciuki i za was i za nas :) 1.06 wkońcu dzień dziecka

młoda21 napisał:
Chyba że nie masz skończonych 18-stu lat, wtedy może być problem..

Ja jak wchodziłam sprawe też nie miałam skończonych 18 lat i wchodziłam bez problemu, nawet nie pytali o wiek, nie sprawdzali legitymacji ani nic..

Bo to zależy.. czasami nie sprawdzają, ale byłam świadkiem że na kilka spaw nie wpuścili mojej kumpeli bo nie miała skończonych.. pozostało jej czekać na wyrok faceta po drugiej stronie drzwi :/

Powrót