Termin skladania indexu a powtarzanie semestru

• Autor wątku Autor wątku Coroon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Coroon

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam Was.
Przeraszam za zle miejsce postu ale nie wiem gdzie taki problem zalaczyc - pod ktora z kategorii..
To pytanie bedzie stosunkowo inne.
Jestem studentem prywatnej uczelni. Jestem na 9semestrze (powtarzanym).
W zwiazku z przekroczeniem terminu skladania indexu i nie odebrania karty egzaminacyjnej w terminie zostalem zmuszony powtarzac semestr 8-my. Czy jest to zgodne z prawem?
Zaznazam, ze NIE UCZESZCZALEM na zadne zajecia z semestru 8go ORAZ musialem zaplacic 2200zl czesnego + roznice programowe za 400zl kazda.
Nie wiem co robic. Nikt ze znajomych nie wie jak pomoc bo sie nie zna.
Mam nadzieje wielka ze ktos Tutaj mi pomoze i nakieruje co zrobic w takim wypadku.
Dziekan powiedzial, ze powtarzam zgodnie z prawem. Ja uwazam, ze podstawa do powtarzania semestru jest nie zdana sesja.. u mnie to terminy skladania indexu i odebrania karty egzaminacyjnej.
Na koniec dodam to czego nie chcialem pisac wczesniej:
w dodatku powtarzam semestr rowniez dlatego, ze jeden z profesorow po 6miesiacach nie odnalazl mojej pracy i uznal, ze egzamin nie zdalem. Poprosilem go o odszukanie - oznajmil ze go nie ma i ze pewnie sie zgubil.
Dziekan wowczas po tych dwoch sprawach kazal mi powtarzac semestr i placic.
Teraz jestem na semestrze 9tym - powtarzam ten tez. 8smy nie zaliczylem jeszcze - mam warunek. Chcialbym zeby uczelnia anulowala mi powtarzanie semestru 8go.. bo nie dam rady ze wszystkim - finansowo przede wszystkim.

Regulamin uczelni czego wymaga do zakończenia danego semestru?

Proszono mnie o regulamin wiec podalem go w poscie. niby jak inaczej mialbym go Pokazac? musialem podac link odnoszacy sie do niego.
Regulamin mowi, ze zeby zaliczyc semestr trzeba zaliczyc egzaminy i oddac w terminie index.

Powrót