termin urzedow na odpowiedz

• Autor wątku Autor wątku janusz100
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

janusz100

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
dwa lata temu zwrocilem sie do wojta gminy z prosba o dofinansowanie budowy przydomowej oczyszczalni sciekow zlozylem w tej sprawie pismo wojt ustnie wyrazil zgode powiedzial ze w 2008r. beda realizowac oczyszczalnie na terenie mojej miejscowosci to ujma w planie moja oczyszczalnie i mi zwroci poniesione koszty. Na koniec ub. roku zwrocilem sie do niego z prosba o zwrot pieniedzy ale on mi odmowil. Na pismo zlozone w 2007 roku nie otrzymalem zadnej odpowiedzi na pismie tylko ustne zapewnienie w obecnosci mojej zony i pracownika gminy

Miesiąc, gdy jest wymagane postępowanie wyjaśniające, dwa miesiące w przypadku sprawy szczególnie skomplikowanej.

Na tzw. "gębę" nigdy nic się nie załatwia, szczególnie jeśli mamy do czynienia z urzędnikami. Mówię to z autopsji.

ja mam pismo zlozone w urzedzie podsteplowane przez sekretariat ale mysle ze jesli w wymaganym terminie nie otrzymalem zadnej odpowiedzi to znaczy ze oni zgadzaja sie na moja prosbe

To znaczy, że trzeba złożyć zażalenie na niezałatwienie sprawy w terminie.

tak niestety jest w naszej rzeczywistości prawne - Polskie prawo to nie prawo anglosaskie:!:

Powrót