termin w PUP

• Autor wątku Autor wątku yomar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam, przegapiłam wizyte stawiennictwa w up z uwagi na stan zdrowia. mam zaswiadczenia lekarskie. jednak juz dostalam pismo z up o mozliwosci odwolania sie. czy teraz mam wystosowac odwolanie czy najpierw zlozyc wniosek o przywrocenie terminu niestawiennictwa. prosze o pomoc. z gory dzieki. pozdr

Otrzymałaś zatem decyzję, od której należy złożyć odwołanie i najlepiej załączyć zaświadczenie lekarskie. A czemu przez 7 dni od dnia obowiązkowej wizyty nie dostarczyłaś do PUP tego zaświadczenia? Bo to też należy wyjaśnić w odwołaniu...

poniewaz przebywalam w innym miescie(mam 2 meludnki), wyslalam usprawiedliwnie poczta ale niestety nie wpadlam na pomysl zeby wyslac za pot. odbioru,wiec nie mam zadnego dowodu tak naprawde, potraktowali ze nie usprawiedliwilam tego...... myslalam ze skoro mam dokumentacje medyczna to najwyzej doniose ja osobiscie.... moj cholerny blad.... ktos pisal takie odwolanie moze i potrafi pomoc? lepiej udac sie po fachowe pismo do rady czy samemu cos napisac?

maluutka20 napisał:
myslalam ze skoro mam dokumentacje medyczna to najwyzej doniose ja osobiscie....
Owszem, ale miałaś na to 7 dni.
maluutka20 napisał:
lepiej udac sie po fachowe pismo do rady czy samemu coś napisac?
Szkoda zachodu i pieniędzy... Jeśli okoliczności niedostarczenia w terminie 7 dni zaświadczenia lekrarskiego nie są wynikiem przypadku losowego np. nagła choroba, inny przypadek losowy, śmierć członka rodziny itp., to mało prawdopodobne, aby odwołanie zostało uwzględnione.
Przygotuj się, że Twoje odwołanie może nie zostać uwzględnione. Okoliczności niestawienia się na obowiązkową wizytę w PUP nie stanowią przesłanek do uznania odwołania.

Ostatnia edycja:
Powrót