W
Waldemar.x
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Teść przepisał firmę na moją żonę obawiam się ,że narobił długów... w skrócie teść prowadził sklepik z częściami samochodowymi problem w tym że jego działa bardziej przyczyniły się do upadłości niz zysków czy stabilizacji firmy.jakiś rok temu przepisał firmę na moją żonę, która wogóle nie ma czasu na zajmowanie się sklepikiem bowiem wychowóje kilku miesięczne dziecko.. ja natomiast z niepokojem obserwuje sytuacje kiedy to do sklepu listonosz przynosi coraz nowsze monity o zaleganiu z reklamą lub czyms innym sa to kwoty niewielkie 600-1500 zł jedank z kilku żródeł i bynajmniej nie sa to sprawy świeże.( myslę ze może to być nawet 20 tysięcy)..kilka razy doszło do kłótni między mna a żoną...bowiem obawiam się ,że teraz kiedy firma jest na żonę a ja nie mam z nia rozdzielności majatkowej praktycznie jestem współwinny tych zobowiazań..czy faktycznie mam sie czego obawiać?? co zrobic w takiej sytuacji?? czy intercyza teraz kiedy jesteśmy po ślubie zabezpieczy mnie przed ewentualnymi nowymi długami teścia?
Bardzo proszę o pomoc.
z poważaniem Waldemar
Bardzo proszę o pomoc.
z poważaniem Waldemar