Test DNA /postepowanie, inne pytania/

• Autor wątku Autor wątku Estratos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Estratos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam!

Mam pytanie:

O ile wniosek o przeprowadznie testu DNA moze przyspieszyc cale postepowanie o zaprzeczenie ojcostwa?

Czy istnieje jakis minimalny wiek dziecka, ktory jest wymagany przez sad, aby mozna bylo wykonac testy DNA?

Nie mam pewnosci czy jestem ojcem dziecka, jezeli wniose o sadowe ustalenie ojcostwa (istnieje domniemanie, ze to ja jestem ojcem), a matka dziecka stwierdzi, ze to ja jestem ojcem to po sprawie. Chcialbym sadowo wykonac badania DNA. Czy moge w sprawie o ustalenie ojcostwa wniesc rowniez o zaprzeczenie mojego ojcostwa??

pozdrawiam i bardzo licze na odpowiedz.

nie ma znaczenia wiek dziecka.sposob z pewnoscia badan jest inny,gdy dziecko ma kilka miesiecy,a gdy ma kilka lat...kilku miesiecznemu dziecku zazwyczaj pobiera sie sluz z wew strony policzka,tak jak matce i domniemanemu ojcu zreszta...ok 3 lata temu badania kosz 1.700...z pewnoscia po wyniku badan wszystko bedzie jasne,mozesz zlozyc wniosek o sadowne ustalenie ojcostwa wnoszac o przeprowadzenie badan DNA...wtedy sad skieruje Was do najblizego zaklady medycyny sadowej...na wyniki czeka sie ok 10-14 dni z tego co pamietam...nie wiem jak z zaprzeczeniem sprawy sie maja,ale jak juz wspomnialam wyniki potwierdza,badz zaprzecza ojcostwo...

Powrót